obey-robots.txt
T-Mobile in het nieuws «— Klik voor meer!
T-Mobile klanten bellen vanaf deze zomer ook via 4G en wifi

Den Haag, 27 mei 2019 – Vanaf vandaag is het voor T-Mobile klanten met een Go-abonnement(*) mogelijk te bellen via 4G. Dit geldt voor zowel particuliere klanten als ondernemers. Verwacht wordt dat in de nazomer ook bellen via wifi beschikbaar wordt voor particuliere T-Mobile klanten. Voor zakelijke abonnementen wordt bellen via 4G en wifi later in dit kwartaal tegelijkertijd geactiveerd. Bellen via 4G leidt tot geluid in HD, een snellere gespreksverbinding en de mogelijkheid om het 4G netwerk ook tijdens het bellen te gebruiken.

Bellen via 4G, ook VoLTE (Voice-over-LTE) genoemd, en bellen via wifi gelden als nieuwe standaard in de telecomwereld. Mensen willen overal bereikbaar zijn en kunnen bellen, toch kan het nog steeds voor komen dat je op je werk of thuis minder goed telefonisch bereikbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met factoren zoals moderne constructie- en isolatiematerialen die het netwerksignaal dempen. In die gevallen biedt bellen via 4G of wifi een oplossing.

Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt: “Met de introductie van bellen via 4G en wifi spelen we in op de behoefte van onze klanten om overal te kunnen bellen. Recent werd ons mobiele netwerk voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste van Nederland(**). Ondanks dit beste mobiele netwerk, kan het voor komen dat sommige van onze klanten niet tevreden zijn met bellen. We zitten nooit stil en ook voor die klanten blijven we innoveren en bieden we nu ook bellen over ons 4G netwerk en zelfs bellen via een willekeurig wifi netwerk. Daar betalen zij niets extra’s voor, zij bellen gewoon uit hun bundel. De klant staat voorop.”

De voordelen van bellen via 4G
De voordelen van bellen via 4G op het netwerk van T-Mobile zijn vooral merkbaar in de verbeterde bereikbaarheid, de HD geluidskwaliteit en de snellere gespreksverbinding. Met de komst van bellen via 4G kun je gelijktijdig bellen en internetten via supersnel 4G. Door de nog stabielere verbinding is de kans dat een gesprek onverwachts wordt verbroken aanzienlijk verminderd.

Bellen via wifi
Ook wanneer er beperkte of geen 2G, 3G of 4G netwerk beschikbaar is, biedt T-Mobile haar klanten een alternatief. Met wifi-bellen wordt gebruik gemaakt van een beschikbaar wifi-netwerk in de buurt om verbinding te maken met het T-Mobile netwerk en dit zorgt zo voor een betere bereikbaarheid, ook binnen goed geïsoleerde huizen en kantoren.

(*) Afgesloten na 29 januari 2019

(**)Bron: P3 Connect Mobile Benchmark 2019Nieuwe campagne roept mensen op zich beter te beschermen tegen internetcriminaliteit

Den Haag, 25 mei 2019 – Internetcriminelen worden slimmer. Daardoor is het steeds lastiger te herkennen als zij een nepbericht gebruiken om persoonlijke gegevens van mensen te misbruiken of om geld afhandig te maken. Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere trapte minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) de publiekscampagne ‘Eerst checken, dan klikken’ af. De campagne roept mensen op zich beter te beschermen tegen phishing en andere vormen van internetcriminaliteit. Ook tekenden minister Grapperhaus, staatssecretaris Keijzer (EZK) en een groot aantal bedrijven en brancheorganisaties het convenant ‘Preventie cybercriminaliteit’. Zij trekken samen op in de strijd tegen internetcriminaliteit.

Uit politiecijfers blijkt dat traditionele criminaliteit zoals overvallen, woninginbraken en geweldsmisdrijven daalt. Dit geldt echter niet voor internetcriminaliteit. In 2017 was 1 op de 9 mensen slachtoffer, berekende het CBS. Het kabinet investeert daarom fors om internetcriminelen op te sporen. Dat is echter niet voldoende. Omdat internetcriminelen steeds handiger worden in het krijgen van toegang tot computers, tablets en smartphones, is het belangrijk dat mensen zelf ook alerter online worden. De nieuwe campagne roept mensen daarom op eerst te checken of een link, bijlage of betaalverzoek in een e-mail, sms of appje te vertrouwen is en pas te klikken als ze daar zeker van zijn.

“We moeten af van het taboe op slachtofferschap van phishing. Het kan iedereen gebeuren, het is niets om je voor te schamen,” zei minister Grapperhaus (JenV) tijdens de Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 25 mei in Almere. “Iedereen heeft er last van, dus we moeten iets doen. Allemaal. Wees daarom voorzichtig wanneer u op een link, bijlage of betaalverzoek klikt. Voordat u het weet, geeft u internetcriminelen toegang tot uw digitale leven. Want de internetcriminelen worden steeds handiger in het namaken van mailtjes, sms’jes en appjes. Die alertheid moet een gewoonte worden, net zoals het op slot doen van de deur als je van huis gaat. Dus: eerst checken, dan klikken.”

Convenant ‘Preventie cybercriminaliteit’
Naast de Rijksoverheid zetten ook gemeenten, brancheorganisaties en bedrijven zich in om mensen beter te wapenen tegen internetcriminaliteit. Meer dan twintig partijen ondertekenden op 25 mei het convenant ‘Preventie cybercriminaliteit’. Daarin spreken zij met elkaar af zich in te zetten om mensen te stimuleren preventieve maatregelen tegen internetcriminaliteit te nemen, zoals het gebruik van een virusscanner en verschillende sterke wachtwoorden, software-updates direct uitvoeren en het regelmatig maken van back-ups. Ook zetten banken en ICT-, internet- en telecombedrijven zich in om onder hun klanten het gebruik van hun huidige en nog te ontwikkelen beveiligingsmogelijkheden te bevorderen.

Over de campagne
Met de publiekscampagne tegen internetcriminaliteit wil het ministerie van Justitie en Veiligheid mensen helpen zich beter tegen internetcriminaliteit te beschermen. De campagne is vanaf maandag 27 mei te zien op tv, online en sociale media. Een groot aantal partners uit onder andere de banken-, ICT-, internet- en telecomsector ondersteunt de publiekscampagne. Zij roepen via hun eigen kanalen mensen op zich beter te wapenen tegen internetcriminelen en delen tips hoe zij dat kunnen doen. Op www.veiliginternetten.nl staat meer informatie over de campagne.T-Mobile mag concurrentie aan blijven spreken op prijsverhogingen

Den Haag, 21 mei 2019 - T-Mobile is blij met de uitspraak van de rechter in kort geding dat VodafoneZiggo had aangespannen. T-Mobile mag van de rechter alleen de radiocommercials niet meer uitzenden.

We mogen Nederland wel attent blijven maken op de jaarlijkse algemene prijsverhogingen van KPN en VodafoneZiggo. Zij verhogen namelijk al 4 jaar achter elkaar de prijzen voor vast internet. In de afgelopen jaren een totale prijsstijging van maar liefst 28% voor bestaande klanten! Waar wij alleen een vooraf afgesproken inflatiecorrectie toepassen, verhogen zij elk jaar de prijzen fors. Daar is nu geen ontkennen meer aan. Voor hun klanten was het al meteen duidelijk. In de afgelopen vier weken stapten velen van hen al over naar T-Mobile Thuis. Zij zijn bij ons van harte welkom. En ze zijn er zeker van dat T-Mobile de prijzen, met uitzondering van de inflatiecorrectie, voor T-Mobile Thuis abonnementen in ieder geval tot 3 jaar na de fusie voor bestaande klanten niet zomaar zal verhogen.Inzet nieuwe 5G-ready ‘Ranger’ rekent af met netwerkproblemen op evenementen

Den Haag, 17 mei 2019 – Klanten van T-Mobile profiteren dit weekend van de inzet van de nieuwste Ranger tijdens de Jumbo Racedagen. Vandaag plaatst T-Mobile deze mast, waardoor de capaciteit op het mobiele netwerk tot 500% toeneemt. De extra capaciteit zorgt ervoor dat meer mensen van het netwerk gebruik kunnen maken en dat er hogere internetsnelheden gehaald worden. T-Mobile is de eerste provider die dit concept inzet op evenementen.

De Jumbo Racedagen trekken jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Op een relatief kleine oppervlakte zoals het circuit van Zandvoort, kan dit problemen op het mobiele netwerk opleveren. Door het plaatsen van de Ranger neemt de capaciteit op het mobiele netwerk tot 500% toe en dit is direct merkbaar voor de consument. Meer T-Mobile klanten kunnen tijdens het evenement gebruik maken van het mobiele netwerk en de snelheid neemt dusdanig toe, dat het zelfs mogelijk is om het evenement via de mobiele telefoon live te streamen.

5G

Eerder kondigde de provider aan om in 2020 als eerste Nederlandse provider een landelijk dekkend 5G netwerk uit te rollen. De Ranger loopt hierop vooruit door het gebruik van de nieuwste antennetechnologie die ook wordt gebruikt voor 5G. Daarmee is de Ranger ‘5G ready’ en kan de mast vijf tot zes keer zoveel capaciteit leveren in vergelijking met een ‘normale’ mobiele mast. De mobiele netwerk capaciteit die vanuit de compacte Ranger geleverd wordt, zorgt ervoor dat T-Mobile voorbereid is op de komst van 5G en de snel groeiende datastroom. Johan van den Branden, Directeur Netwerk: “Om onze belofte van landelijk 5G in 2020 waar te maken, zorgen we ervoor dat ons netwerk er vast klaar voor is. Zo kunnen we na de veiling van de 700MHz band het landelijke 5G netwerk uitrollen. Door de inzet van de Ranger profiteren onze klanten nu al van een enorme capaciteitstoename. En dat wordt volgend jaar nog beter, dan profiteren zij tijdens de Grand Prix van een T-Mobile netwerk dat klaar is voor de toekomst!”

Ranger

Bij grotere evenementen waar relatief veel bezoekers samenkomen, wordt regelmatig gebruik gemaakt van de inzet van extra masten om de kwaliteit van het mobiele netwerk te garanderen. Deze masten nemen veel ruimte in beslag, waardoor er niet altijd toestemming wordt verleend om de masten bij evenementen op te bouwen. De constructie van de Ranger zit dusdanig in elkaar dat er blokken op elkaar worden gestapeld waardoor het totale benodigde grondoppervlak beperkt blijft tot de grootte van een parkeerplaats en de Ranger makkelijk en snel verplaatst kan worden. Dit modulaire systeem maakt dat de Ranger compact en gebruiksvriendelijk is en er vanuit de gemeente sneller toestemming wordt verleend om de mast in te zetten. T-Mobile zet dit concept als eerste provider in Nederland in op grootschalige evenementen.

Best geteste en snelste mobiele netwerk

Eerder dit jaar werd T-Mobile door P3 voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste mobiele netwerk, dit jaar met de hoogste score ooit gemeten. Daarnaast is het netwerk eerder bekroond tot het snelste mobiele netwerk van Nederland[1]. Snelheid staat zowel op het circuit als voor de bezoekers centraal.

[1] Op basis van de Ookla Speedtest 2018T-Mobile Nederland presenteert sterke cijfers eerste kwartaal 2019

T-Mobile presenteert de eerste resultaten van de nieuwe organisatie die na de overname van Tele2 Nederland (‘Tele2’) op 2 januari 2019 is ontstaan. Het vernieuwde T-Mobile is voor 75 procent in handen van Deutsche Telekom en voor 25 procent van Tele2 Zweden. Door deze overname kan T-Mobile Nederland baanbrekende proposities blijven bieden, lange-termijn investeringen doen om het netwerkleiderschap te behouden en de concurrentie op de Nederlandse telecommarkt vergroten.

T-Mobile Nederland biedt nu aan in totaal 5,4 miljoen gebruikers, de beste mobiele ervaring en biedt vaste diensten aan een klantenbestand van 557.000. De financiële resultaten van Tele2 over het eerste kwartaal zijn na de overnamedatum volledig opgenomen in de geconsolideerde kwartaalcijfers, evenals de voorlopige effecten van de toewijzing van de aankoopprijs, wat resulteert in:

 • Aantal mobiele gebruikers (SIM's) stijgt naar 5,4 miljoen, waarvan 4,95 miljoen postpaidgebruikers, een groei van 1,61 miljoen postpaidklanten
 • Aantal vaste klanten meer dan verdubbeld tot 557.000
 • Totale omzet jaar-over-jaar groeit naar € 461 miljoen (+ 49%)
 • EBITDA aangepast na lease* (‘AL’) jaar-over-jaar stijgt naar € 123 miljoen (+18%), positief beïnvloed door de consolidatie van Tele2, de eenmalige effecten van de toewijzing van de aankoopprijs en operationele verbeteringen.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “In dit eerste kwartaal als geïntegreerde onderneming hebben we ons volledig gericht op het verwelkomen van onze nieuwe medewerkers en zijn we snel van start gegaan met de bouw van de nieuwe organisatie. Ik ben heel blij met het feit dat ons leadershipteam volledig is geïnstalleerd. Hierdoor kunnen we onze commerciële klantenfocus behouden, zoals terug te zien is in de resultaten. Naast zeer goede resultaten in het eerste kwartaal wordt het zichtbaar dat we onze strategie en beloften gaan waarmaken en de uitdager in de markt zijn.“

Per 1 januari 2019 heeft T-Mobile zijn activa op het gebied van mobiele telecommunicatietorens overgedragen aan de nieuw opgerichte GD Towers-divisie binnen het operationele segment Group Development van Deutsche Telekom.De gerapporteerde vergelijkende waarden zijn niet aangepast als resultaat van deze overdracht of de overname van Tele2. De gerapporteerde cijfers over het eerste kwartaal van 2019 zijn inclusief de bovengenoemde effecten.

 Organische**groei in het eerste kwartaal in zowel mobiel als vast:

 • Totale omzetgroei jaar-over-jaar +2,6%
 • Groei EBITDA (AL) jaar-over-jaar +26%
 • Totaal netto groei klantenbestand 78.000, waarvan 71.000 mobiel en 7.000 vast

Netwerk leiderschap

T-Mobile Nederland heeft het meest bekroonde netwerk in Nederland. Het netwerk is niet alleen voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot best geteste netwerk in de P3 Mobile Benchmark test. Met een score van 977 van de 1000 punten heeft het netwerk opnieuw 's werelds hoogste score ooit behaald. Het netwerk van T-Mobile is volgens Open Signal ook het snelste netwerk in Nederland. T-Mobile biedt de hoogste snelheden voor zowel uploaden als downloaden en overschrijdt als eerste provider in Europa een gemiddelde snelheid van 50 Mbps.

Søren Abildgaard: “We hebben ook een overeenkomst gesloten met Den Haag om partner te worden in het realiseren van de ambities van de stad om een Smart City te worden. Samen gaan we onderzoeken hoe we inwoners, studenten en bedrijven optimale toegang kunnen bieden tot 5G en hoe we innovatie in Den Haag kunnen stimuleren. Na de fantastische resultaten bij de P3-netwerktest is ons netwerk meer dan klaar voor de landelijke uitrol van 5G in 2020.”

* EBITDA Aangepast na lease (AL): Vanwege de toepassing van IFRS 16 – worden onze operationele prestaties gemeten aan de hand van EBITDA aangepast na lease (EBITDA AL) in plaats van EBITDA. Bij het bepalen van EBITDA AL wordt de EBITDA aangepast door de afschrijving van gekapitaliseerde gebruiksrechten en rentekosten voor de opgenomen leaseverplichtingen.

** Organisch: cijfers voor vorig jaar, aangepast voor de overname van Tele2, de de-consolidatie van de activa van de mobiele telecommunicatietorens en IFRS 16


T-Mobile, Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom starten met brede uitrol glasvezelnetwerk in Den Haag

Den Haag, 7 mei 2019 – VolkerWessels Telecom heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente Den Haag voor de uitrol van Fiber to the Home (FttH)-netwerken in de Hofstad. Een consortium van T-Mobile, Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom is gevormd om een open access FttH-netwerk - dat ook geschikt is voor de inzet van 5G en Smart City -toepassingen - in stedelijke gebieden uit te rollen. Het consortium start in juni met de uitrol van 33.000 woon- en zakelijke adressen in de Haagse wijk Segbroek. Hiermee houdt T-Mobile zich aan haar belofte glasvezelnetwerken uit te rollen. De samenwerking verenigt de unieke kwaliteiten van alle partners, met als gevolg gunstige prijzen, en een snelle, klantgerichte uitrol van het netwerk.

Richard de Mos, wethouder Economie, Sport en Buitenruimte: “De gemeente Den Haag is ontzettend blij met deze vruchtbare samenwerking. Het consortium biedt onze stad een ultramoderne digitale infrastructuur, waarvan zowel burgers als bedrijven profiteren. De brede uitrol van Fiber-to-the-home in de stad levert een goede digitale connectiviteit op voor alle Haagse burgers. Het nieuwe glasvezelnetwerk onderscheidt zich van andere initiatieven omdat het de basis legt voor nieuwe digitale toepassingen voor de stad. En omdat het op basis van een ‘open access’-model beschikbaar is voor derden. We verwachten dat dit de innovatie van telecommunicatieservices in onze stad zal versnellen.”

Belofte aan Den Haag
In januari van dit jaar is T-Mobile Nederland gefuseerd met Tele2 Nederland. Een fusie die zonder extra voorwaarden door de Europese Commissie is goedgekeurd. Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Met deze fusie hebben we de sterkst mogelijke uitdager in de duopolistische Nederlandse telecommarkt gecreëerd. Tijdens het goedkeuringsproces door de Europese Commissie hebben we heel duidelijk aangegeven dat deze fusie grote voordelen heeft voor Nederlandse consumenten. Om dit te bewijzen, hebben we vijf harde beloften gedaan. Met het nieuwe consortium verwezenlijken we onze belofte om glasvezelnetwerken te gaan uitrollen. Daarmee beginnen we in Den Haag, waar ons hoofdkantoor is gevestigd. De samenwerking met Primevest en VolkerWessels Telecom maakt het voor consumenten mogelijk op alle fronten te profiteren van hoogwaardige, snelle glasvezelnetwerken, met supersnel Internet en een meer dan compleet TV aanbod tegen zeer aantrekkelijke tarieven.”

Voordelen voor alle stakeholders
Primevest Communication Infrastructure Fund investeert in passieve communicatie-infrastructuur en biedt langjarige toegang aan telecomproviders die een open access investeringsstrategie onderschrijven. Bas van Dongen, Partner bij Primevest: “We zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot een hogere bezettingsgraad van het netwerk, wat voordelen heeft voor alle stakeholders. Eindgebruikers profiteren van aantrekkelijke prijzen, de telecomproviders profiteren van aantrekkelijke tarieven voor netwerktoegang en de investeerders profiteren ten slotte van de hogere bezettingsgraad. Door toekomstgericht en innovatief aan te leggen, kunnen we de bouwwerkzaamheden tot een minimum beperken en daar profiteert de hele stad van. Met T-Mobile hebben we een sterke zakelijke partner die onze investeringsfilosofie ondersteunt”.

Connectiviteit mogelijk maken
Wido van de Mast, CEO van VolkerWessels Telecom: “We kijken ernaar uit samen met T-Mobile, Primevest Capital Partners en de gemeente Den Haag een ultramodern FttH-netwerk in de stad uit te rollen. Ons uiteindelijke doel is totale connectiviteit mogelijk maken en zo bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen. Deze samenwerking sluit daar helemaal bij aan. VolkerWessels Telecom treedt binnen het consortium op als volwaardige turn-key aannemer. In deze rol combineren we onze jarenlange ervaring in de telecommarkt met innovatieve oplossingen en technische professionals.”

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[English]

T-Mobile, Primevest Capital Partners and VolkerWessels Telecom starts city-wide fiber rollout in The Hague.

The Hague, 7 May 2019 – VolkerWessels Telecom have signed a cooperation agreement with the municipality of The Hague concerning the rollout of Fiber to the Home networks. A consortium of T-Mobile, Primevest Capital Partners and VolkerWessels Telecom is formed to roll out an open-access FTTH network on which also 5G and Smart City applications in urban areas can be deployed. The consortium will start in June with the rollout of 33.000 home and business addresses in Segbroek, a district within the city of The Hague. With this cooperation, T-Mobile delivers on its promise to roll out fiber networks. The cooperation combines the unique strengths of each partner unlocking favorable economics, rapid, low impact and customer focused network rollout.

Richard de Mos, alderman for Economic Affairs, Sport and Public Space: “The municipality of The Hague is extremely happy with this fruitful cooperation. The consortium will bring our city a state of the art digital infrastructure that will benefit our citizens as well as our businesses. The city-wide rollout of Fiber-to-the-home will realize good digital connectivity for all the citizens in The Hague. The new fiber network is distinctive from other initiatives, as it is ready for all thinkable future applications and will offer open access to third parties. We expect this to boost innovation in telecommunications services in our city.”

Promise to The Hague
In January of this year, T-Mobile Netherlands merged with Tele2 Netherlands. A merger that was cleared by the European Commission without remedies. Søren Abildgaard, CEO: “With this merger, we have created the strongest possible challenger in the duopolistic Dutch telecommunications market. During the approval process by the European Commission, we made it very clear that this merger will strongly benefit Dutch consumers. To prove this we made them five hard promises. With the new consortium, we deliver on our promise to roll out fiber networks. Starting right here in The Hague, where our headquarters are located. The partnership with Primevest and VolkerWessels Telecom allows consumers to benefit from high quality, high speed fiber networks and offering ultrafast Internet and a rich TV content portfolio at very attractive prices.”

Benefits for all stakeholders
Primevest Communication Infrastructure Fund invests in passive communication network assets. They provide long term access to telecom providers that support an open access investment strategy. Bas van Dongen, Partner at Primevest: “We believe this leads to a higher utilization rate of the network, which is beneficial to all stakeholders. End users benefit from attractive pricing, telecom providers benefit from attractive network access pricing and the investors benefit ultimately from the higher utilization rate.. By future-proof and innovative rollout approach, construction works can be kept to a minimum. With T-Mobile, we have a strong partner in business supporting our investment philosophy.”

Enabling connectivity
Wido van de Mast, CEO of VolkerWessels Telecom: “We are very excited to be working together with T-Mobile, Primevest Capital Partners and the municipality of The Hague on deploying a state-of-the-art FttH network in The Hague. This cooperation aligns with our ultimate goal of enabling total connectivity and contributing to people’s quality of life. VolkerWessels Telecom acts within the consortium as a full turnkey contractor. In this role, we combine years of experience in the telecom market with innovative solutions and technical professionals.”OnePlus kiest voor T-Mobile als eerste Nederlandse telecompartner

OnePlus kiest voor T-Mobile als eerste Nederlandse telecompartner

Exclusieve OnePlus 7 serie dit voorjaar verkrijgbaar in T-Mobile shops

Amsterdam, 25 april 2019 – Deze maand lanceren T-Mobile Nederland en OnePlus hun unieke samenwerking. Dit voorjaar is de OnePlus 7 serie verkrijgbaar in alle T-Mobile shops en via t-mobile.nl/oneplus. Een belangrijke stap op de markt voor OnePlus, dat nog niet eerder een samenwerking aanging met een Nederlandse operator. Met de nieuwe samenwerking wordt het exclusieve smartphonemerk toegankelijker voor het Nederlands publiek. De samenwerking met T-Mobile is de eerste in Europa, in de Verenigde Staten heeft OnePlus sinds oktober een partnerschap met T-Mobile US.

Onno Rip, directeur Consumentensales bij T-Mobile: ‘’OnePlus en T-Mobile vinden elkaar in de gezamenlijke ambitie klanten de beste en snelste mobiele ervaring te bieden. Wij zien dat veel OnePlus gebruikers al kozen voor het mobiele netwerk van T-Mobile, dat pas door P3 wederom is uitgeroepen tot beste uit de test. Voor die klanten is deze samenwerking dus ook heel logisch’’.

Carl Pei, Co-founder OnePlus: “We zijn verheugd met T-Mobile als onze eerste telecompartner in Nederland. Deze gerenommeerde operator biedt een state-of-the-art mobiele netwerk en wij premium toestellen. Samen brengen wij de best mogelijke combinatie van smartphone en netwerkprestatie naar de Nederlandse markt. Voor OnePlus is het partnerschap een grote stap in het nog toegankelijker maken van onze producten voor de Nederlandse markt”.

Prijswinnende combinatie
Door de handen ineen te slaan bieden de organisaties een veelbelovende combinatie van prijswinnende smartphones en Nederlands’ meest bekroonde mobiele netwerk. Eerder dit jaar werd T-Mobile door P3 voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste mobiele netwerk, dit jaar met de hoogste score ooit gemeten. OnePlus ontving dit jaar voor de derde keer de Tweakers Smartphone Award. Het winnen van de Tweakers Award is een belangrijke onderscheiding binnen de branche. Met snel opeenvolgende innovaties en vooroplopende technologie hebben de organisaties de gezamenlijke ambitie de Nederlandse telecommarkt uit te blijven dagen.

Snelle groei OnePlus
Bijna een jaar geleden betrad OnePlus officieel de Nederlandse markt. Sindsdien zag het bedrijf een verdubbeling in het verkoopvolume en in haar hechte OnePlus Community.

Tot nu toe was het exclusieve smartphonemerk in Nederland alleen verkrijgbaar via de eigen website of Belsimpel. Het is voor het eerst dat het bedrijf een overeenkomst aangaat met een operator in de Benelux.

OnePlus 7 ‘Go Beyond Speed’ Launch Event op 14 mei
OnePlus gaat ‘Go Beyond Speed’ op dinsdag 14 mei om 17:00 uur tijdens de wereldwijde lancering van de nieuwe OnePlus 7 serie. In Londen, New York, Bangalore en Beijing worden de nieuwe producten in het bijzijn van de OnePlus-community gepresenteerd. Het Launch Event is live te bekijken via een livestream gehost op OnePlus.com en ook via de OnePlus-kanalen op YouTube, Twitter en Facebook.T-Mobile Nederland presenteert directie gefuseerde organisatie

Sinds januari 2019 zijn T-Mobile en Tele2 gefuseerd. Naast een grote verandering op de telecommarkt, brengt dit ook een aantal veranderingen in de directie van de organisatie met zich mee. Nieuw in het directieteam, maar een oude bekende in het management team, is Tisha van Lammeren, zij is benoemd tot Directeur Consumentenmarkt en daarmee is de directie van de gefuseerde organisatie compleet. De ambitie van het nieuwe directieteam is met gebundelde krachten de telecommarkt verder uit te dagen.

Tisha van Lammeren heeft ruime ervaring in de telecomsector, acht jaar als managementconsultant en al 14 jaar werkzaam bij T-Mobile in diverse strategische rollen met een focus op de klant. In haar laatste functie was van Lammeren verantwoordelijk voor consumentenmarketing en heeft zij met haar team baanbrekende proposities geïntroduceerd als Datavrije muziek en het eerste betaalbare Unlimited abonnement in Nederland. Belangrijke proposities waarmee T-Mobile bestaande conventies in de telecommarkt wist te doorbreken.

Van Lammeren: ''Mijn ambitie is limieten voor klanten wegnemen. De afgelopen jaren hebben we daar grote stappen in gezet, maar het werk is nog niet klaar. In de digitalisering van onze samenleving is onbeperkt toegang tot supersnel internet voor iedereen essentieel. Daarnaast wil ik afrekenen met de manier waarop nog steeds teveel consumenten door hun telecomprovider worden gestraft in plaats van beloond. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse prijsverhogingen voor internet en televisie door onze concurrenten. Dat kan en mag gewoon niet meer.''

Met de benoeming van Tisha tot Directeur Consumentenmarkt is de directie van T-Mobile Nederland compleet. De directie bestaat uit:

 • Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland
 • Kim Larsen, Directeur IT & Technology
 • Robert Jelinek-Nacke, Financieel directeur
 • Leon Toet, Directeur Zakelijke markt
 • Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt
 • Saskia Bekkers, HR directeur
 • Margreet Hoekstra, Directeur Legal, Regulatory affairs en Compliance
 • Leslie Hogeveen, Directeur Ben en Tele2
 • Pieter de Klein, Directeur Strategie & Wholesale
 • Jon Talbot, Directeur Transformatiestrategie

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: ''Het team is compleet en we kunnen ons met volle kracht focussen op de toekomst waarin we onze positie in de markt verder versterken en de markt blijven uitdagen om het de duopolie nog lastiger te maken.''IoTuintjes en goudzoeken voor 50 meiden van het Haagse Maris College

Den Haag, 11 april 2019 – Vandaag opende T-Mobile haar deuren voor jong technisch talent van het Haagse Technasium van het Maris College. De ruim 50 meiden van 12 tot 15 jaar oud werden welkom geheten door burgemeester Pauline Krikke en T-Mobile CEO Søren Abildgaard. In verschillende workshops konden zij proeven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo lieten ze in een IoT-workshop planten zelf aangeven wanneer ze water nodig hebben, leren ze meer over 5G en stapten ze in de Recycle Movement met een goudzoekersworkshop ‘Urban Mining’ en maken ze kennis met het futuristische exoskelet van Project MARCH.

Techniek wordt langzaam maar zeker populairder onder meisjes in het voortgezet onderwijs. Toch kiest het overgrote deel van de meiden nog steeds voor zorg- of welzijnsgerichte opleidingen, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. T-Mobile gelooft sterk in de voordelen die een grote diversiteit een organisatie biedt. Daarom zet zij zich in om jonge vrouwen, vooral tijdens Girlsday te inspireren voor het technische vak.

Vandaag volgen de leerlingen van het Haagse Maris College verschillende workshops. Zo duiken ze in het Internet of Things (IoT) en gaan ze op zoek naar goud in oude ‘afvaltelefoons’. Naast workshops zijn er ook inspirerende demonstraties en presentaties. Zo demonstreren de jonge technische powervrouwen van Project MARCH, verbonden aan de TU Delft, hun bijzondere en futuristische exoskelet. Søren Abildgaard: “We geloven er sterk in dat we door het creëren van diversiteit binnen teams betere resultaten kunnen behalen. De technische industrie wordt anno 2019 nog steeds zwaar gedomineerd door mannen en daar moet verandering in komen! We hopen dat steeds meer meiden voor een toekomst in de techniek kiezen en geven daarom graag op een interactieve wijze een voorproefje van alles wat deze industrie te bieden heeft.”

Workshops IoT en Goudzoeken

IoT klinkt voor veel mensen misschien futuristisch, maar is in werkelijkheid al heel dichtbij en toegankelijk. T-Mobile heeft haar IoT Netwerk dusdanig gebouwd dat iedereen er direct mee aan de slag kan. Tijdens een workshop leren de meiden hoe je apparaten en voorwerpen met elkaar kunt laten communiceren. Samen leggen ze een IoTuintje aan, waarin planten zelf aangeven wanneer ze meer water of zonlicht nodig hebben. Met behulp van IoT-techniek meet het tuintje zelf doorlopend factoren zoals water, temperaturen en licht en brengt hiervan verslag uit bij de deelnemers. Zo kunnen groei- en bloeibehoeftes van de bloemen zelfs op grote afstand worden gevolgd.

Maar weinig mensen weten dat in mobiele telefoons dure metalen zoals goud, platina en zilver, zijn verwerkt. In een Urban Mining workshop gingen de leerlingen op zoek naar goud en andere waardevolle grondstoffen uit ‘afvaltelefoons’. T-Mobile zet zich in om zoveel mogelijk toestellen her te gebruiken of te recyclen en consumenten bewust te maken van het belang hiervan. Pauline Krikke, burgemeester Den Haag: “Heel goed om meiden kennis te laten maken met techniek en ICT. Ze hebben vandaag bij T-Mobile allemaal interessante workshops gedaan. Ook hebben ze studentes van de TU Delft ontmoet. Dat is heel belangrijk. We hebben álle talenten nodig voor slimme ideeën en nieuwe uitvindingen. Meisjes denken misschien: techniek is alleen voor jongens, meisjes zijn daar niet goed in. Dat zijn stereotypen, fabeltjes. Meisjes zijn net zo goed in techniek als jongens. Als burgemeester van een grote stad heb ik er ook iedere dag mee te maken. Heel praktisch: in Den Haag moeten bijvoorbeeld heel veel huizen worden gebouwd op heel weinig ruimte. Dat moeten we dus slim aanpakken. Zodat er ook genoeg groen is. En dat het verkeer goed loopt. En dat het veilig is. Daar komt allemaal techniek bij kijken. Of ik denk aan die Haagse startup, die voor het Rode Kruis een 3D-geprinte robot ontwikkelde om zo veilig en snel voedselpakketten naar moeilijk toegankelijke gebieden te kunnen brengen. Techniek voor een betere wereld. Daar hebben we slimme mannen én vrouwen bij nodig.”

Dit is het tweede jaar dat T-Mobile Girlsday voor het Technasium Maris College Belgisch Park organiseert. Els de Widt, Docent Onderzoek & Ontwerpen Maris College: “Je kan zien dat T-Mobile dit belangrijk vindt en hier veel tijd en aandacht aan besteedt en dat de meiden er super veel van opsteken. Leerlingen ervaren uiteenlopende beroepsomgevingen en maken kennis met experts uit het brede werkveld van de bèta techniek. Zo krijgen zij een beter beeld van alle mogelijkheden.”

 T-Mobile wint vierde keer op rij nationale netwerktest

Den Haag, 2 april 2019 – Met wederom de hoogst gemeten score ooit komt het mobiele netwerk van T-Mobile voor de vierde keer op rij als beste uit de test. Vanmorgen publiceerde P3 de resultaten van haar grootschalige onafhankelijke onderzoek naar de prestaties van Nederlandse mobiele netwerken. Hierin zijn alle Nederlandse netwerkproviders (T-Mobile, KPN en VodafoneZiggo) opgenomen. Met de uitmuntende netwerkprestaties is het mobiele netwerk van T-Mobile klaar voor de uitrol van het landelijke 5G-netwerk in 2020.

Met een score van 977 uit 1000 punten, behaalt T-Mobile dit jaar wederom de hoogste score ooit. Met de vierde P3 titel op zak, is het mobiele netwerk van T-Mobile het meest bekroonde netwerk van Nederland. Kim Larsen, Directeur IT & Technology: “Dat T-Mobile deze prijs wederom weet te winnen, is de kroon op het werk van onze technici. Elke dag zetten zij zich in om het netwerk te verbeteren en te innoveren. Het winnen van deze prijs is geen doel op zich, maar wel een geweldige prestatie die onze ambitie om het beste netwerk te bouwen onderschrijft. Daar zijn we trots op.”

Basis voor landelijk 5G
Eerder kondigde de provider aan om in 2020, als eerste Nederlandse provider, een landelijk dekkend 5G-netwerk uit te rollen. De winst van P3 onderstreept hoe de netwerkprestaties van T-Mobile de cruciale stevige basis vormen voor de realisatie van 5G. Johan van den Branden, Directeur Netwerk: “Om onze belofte van landelijk 5G in 2020 waar te maken, bereiden we al tijdens de integratie van de netwerken van T-Mobile en Tele2 de introductie van 5G voor. Ons gezamenlijke, fijnmazige netwerk van duizenden mastlocaties levert de kwaliteit van het signaal. Dit maakt dat we na de veiling van de 700MHz band het landelijke 5G-netwerk kunnen uitrollen.”

Hét Unlimited netwerk
Het frequentiepakket is ook van grote invloed op de kwaliteit van een netwerk. Bij T-Mobile is dit zo ingericht dat het zeer geschikt is voor grote hoeveelheden dataverkeer. Mede daardoor introduceerde het bedrijf twee jaar geleden als eerste Nederlandse provider een Unlimited data-abonnement. Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt a.i: “Onze huidige Unlimited klanten willen niet anders meer, zij zijn overtuigd: op ons beste mobiele netwerk nooit meer zorgen over je rekening en ongelimiteerd streamen, gamen en facetimen. Ik verwelkom graag nog veel meer Unlimited klanten bij T-Mobile. Klant blij en wij blij.”

Meest bekroonde netwerk
Van de vijf uitgevoerde mobile benchmark testen door P3 in Nederland, heeft het netwerk van T-Mobile sinds 2016 keer op keer gewonnen. Hiermee heeft T-Mobile het meeste bekroonde netwerk. Niet alleen is het netwerk de laatste vier keer achtereenvolgens bekroond met de score ‘uitmuntend’, ook dit jaar behalen zij de hoogste score ooit (977/1000) gemeten door P3 wereldwijd. T-Mobile is dan ook de duidelijke winnaar van de P3 connect Mobile Benchmark Netherlands 04/2019. Daarnaast is het netwerk eerder bekroond tot het snelste mobiele netwerk van Nederland[1].

[1] Op basis van de Ookla Speedtest 2018OPPO en T-Mobile starten samenwerking in Nederland

Rotterdam, 25 maart 2019 – Vandaag maken OPPO en T-Mobile hun samenwerking op de Nederlandse telecommarkt bekend. Het is de eerste keer dat het snel groeiende OPPO een direct partnerschap aangaat met een Nederlandse telecompartner. T-Mobile en OPPO vinden elkaar in hun gezamenlijke ambities op het gebied van onder andere technologie en 5G. Eerder dit jaar presenteerde OPPO al haar eerste 5G-smartphone, terwijl T-Mobile hard werkt aan de voorbereidingen van de uitrol van 5G in 2020. Vandaag is de OPPO RX17 Pro smartphone exclusief toegevoegd aan het T-Mobile assortiment.

Afgelopen zomer introduceerde OPPO haar telefoons in Europa, met de primeur voor Nederland. De smartphones zijn goed ontvangen door de Nederlandse consument. Een mooie vervolgstap is de samenwerking met een lokale telecomprovider. Harrison Chen, CEO OPPO Nederland, ziet de toekomst van OPPO op de Nederlandse markt zonnig in: “Ik ben ontzettend trots op deze mooie samenwerking met T-Mobile. Bij OPPO willen we producten creëren die de perfecte combinatie vormen van design en technologie. Vanuit dit uitgangspunt is de RX17 Pro ontwikkeld, en is het onze ambitie om samen met T-Mobile nog meer Nederlanders kennis te laten maken met dit toestel.”

5G - pionieren in telecom

OPPO en T-Mobile delen de ambitie om 5G zo snel mogelijk toegankelijk te maken in Nederland. Vorige week werd OPPO’s 5G smartphone officieel goedgekeurd voor de Europese markt, met de ontvangst van het 5G CE-certificaat. Daarnaast kondigde het bedrijf onlangs het ‘5G Landing Project’ aan, waarmee de implementatie van 5G-producten en -services wordt gepromoot. T-Mobile is op haar beurt volop bezig met de voorbereidingen voor de uitrol van een landelijk dekkend 5G netwerk in 2020. Beginnend met de gemeente Den Haag, die als eerste Nederlandse stad volledig zal overgaan op 5G en waar al meerdere T-Mobile pilots zijn gestart.

Onno Rip, Directeur Consumenten Sales & Terminals T-Mobile: “OPPO is een toonaangevend merk op de wereldwijde smartphonemarkt. Zij hebben laten zien dat ze willen groeien in de Europese markt en wij hebben vertrouwen in de ambities van het bedrijf. Nog een reden waarom wij als provider OPPO graag aan ons merk verbinden, is dat zij toestellen produceren die klaar zijn voor de komst van 5G. Dat sluit goed aan bij onze ambitie om volgend jaar 5G landelijk uit te rollen. Samen zorgen we ervoor dat zowel de toestellen als het netwerk klaar zijn voor 5G.”

De OPPO RX17 Pro

Vanaf vandaag is de OPPO RX17 Pro smartphone exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile. De provider biedt het toestel aan in de kleuren Radiant Mist en Emerald Green, in combinatie met een abonnement van 5gb en 120 belminuten voor €36,50 per maand.

De OPPO RX17 Pro beschikt over een prachtig design, 6,4-inch Full HD+ display met de zogenaamde 'waterdruppel'-scherm en speciale features voor kwalitatieve avond- en nachtfotografie. Met de gepatenteerde SuperVOOC Flash-laadtechnologie duurt het slechts 10 minuten om het toestel tot 40 procent op te laden en 40 minuten om de RX17 Pro volledig op te laden. Het toestel heeft een vingerafdrukscanner die in het scherm is geplaatst die overigens uiterst snel en nauwkeruig werkt. De telefoon wordt aangedreven door de Snapdragon 710 processor met 6GB RAM en 128GB opslaggeheugen.Netto aantal mobiele klanten T-Mobile groeit voor het achtste kwartaal op rij

 

Samenvatting 2018 

 • Aantal mobiele klanten (SIM’s) +4% kwam uit op 4,021 miljoen, waarvan 3,518 miljoen postpaid klanten (+8%).
 • Aantal vaste klanten +26% resulteerde in 241.000.
 • Gecorrigeerde totale omzet (na correctie vanwege regelgevings- en accountingseffecten) jaar op jaar +2%. De totale omzet kwam uit op € 1322 miljoen (-2% ten opzichte van 2017), waarvan de omzet Mobiel € 1224 miljoen (-3%) en de omzet op vast € 98 miljoen (+10%).
 • Gecorrigeerde EBITDA (na correctie vanwege regelgevings- en accountingseffecten) jaar op jaar +11%. EBITDA kwam uit op € 425 miljoen (+1% versus 2017)
 • Voor het derde jaar op rij het als beste geteste netwerk volgens P3 en opnieuw het snelste netwerk in Nederland volgens Ookla
 • Klant Loyaliteitsindex T-Mobile (TRI*M) steeg 74 (+3 punten)

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "De groei vanons aantal klanten en dat al acht kwartalen op rij, laat zien dat onze klanten het alternatief waarderen dat wij bieden ten opzichte van het Nederlandse duopolie van KPN en Vodafone. Deze groei zien we vooral in de B2B-markt en ik ben er trots op dat wij in deze markt, inmiddels al voor het tiende kwartaal op rij, zijn gegroeid."

Terugkijkend op het vierde kwartaal van 2018 zien we dat onze totale omzet jaar op jaar met 5% is gestegen naar € 360 miljoen. Onze EBITDA is jaar op jaar van €94 miljoen naar € 104 miljoen gegroeid, een toename van 11%.

Het netwerk van T-Mobile is voor de derde keer op rij als het beste netwerk van Nederland getest en voor het tweede opeenvolgende jaar is ons netwerk door Ookla uitgeroepen tot het snelste netwerk van Nederland. Dit is een geweldige prestatie van onze mensen die dagelijks werken aan de snelheid en veiligheid van ons netwerk. De zorg voor onze klanten en het creëren van een ervaring zonder limieten heeft bij ons de hoogste prioriteit en daarom ben ik er trots op dat onze klant loyaliteitsindex weer met drie punten is gestegen. De groei van Thuis, ons vaste netwerk, overtreft al onze verwachtingen. We hebben onze positie op het vaste netwerk in 2018 versterkt en zijn gestart met het uitbreiden van ons Fixed Mobile Converged (FMC) aanbod. We gaan dit initiatief in 2019 nog verder versnellen door de krachten te bundelen met Tele2. Onze groei enonze focus op kostenbesparingen hebben samen tot een toename van onze EBITDA met 11% geleid.

Toekomst 

“De fusie met Tele2 is geweldig nieuws voor de Nederlandse klant en het zijn spannende tijden nu we onze bedrijven gaan combineren en meer synergie- en groeikansen gaan identificeren. We blijven werken aan het waarmaken van de beloftes die we aan de Nederlandse consumenten en bedrijven hebben gedaan, ten aanzien van het aanbieden van keuzevrijheid en geavanceerde technologieën. Wat ik in het bijzonder wil benadrukken is dat wij ervoor gaan zorgen dat we de eerste provider zijn die landelijk 5G introduceert en snelle glasvezel uitrolt voor minstens 2 miljoen huishoudens.”

 Den Haag gaat in 2020 als eerste stad van Nederland volledig over op 5G

Den Haag, 19 februari 2019 – Den Haag wordt de eerste stad in Nederland die volledige 5G-dekking krijgt. Hiermee breidt ze haar ambities om een ‘Smart City’ te worden verder uit. Vandaag kondigden de wethouder van de gemeente Den Haag Saskia Bruines (Kenniseconomie) en Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, de gezamenlijke ambities aan. T-Mobile Nederland start dit jaar al met de uitrol van 5G in Den Haag.

In een Smart City worden nieuwe, digitale toepassingen ingezet om overheid en burgers te ondersteunen. De introductie van 5G speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Smart Cities. Naast hogere snelheden van het mobiele datanetwerk, zorgt 5G ook voor de mogelijkheid veel meer apparaten gelijktijdig aan te sluiten op een netwerk. Daarnaast is het betrouwbaarder dan 4G. Door de stad Den Haag uit te rusten met goede connectiviteit kan de gemeente verder innoveren op het gebied van veiligheid, mobiliteit en het gebruik van de openbare ruimte. Hierin staat het oplossen van maatschappelijke vraagstukken centraal, zodat de stad veiliger, efficiënter en duurzamer wordt. Vooruitlopend op de uitrol van 5G gaan T-Mobile en de gemeente Den Haag samen werken in verschillende 5G-pilots in de stad. T-Mobile levert de connectiviteit voor dit grootschalige 5G-experiment. In 2020 is 5G in Den Haag werkelijkheid. Doordat 5G zowel een landelijk als internationaal karakter heeft, zijn ook het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) betrokken bij deze pilots.

Innovatie in Den Haag stimuleren
Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Samen met de gemeente gaan we op zoek naar partners binnen en buiten de stad om 5G-toepassingen uit te proberen waar de stad en haar inwoners profijt van hebben. Samen onderzoeken we hoe we inwoners, studenten en bedrijven zo goed mogelijk toegang kunnen geven tot 5G en hoe we innovatie in Den Haag kunnen stimuleren. In deze eerste fase werken we met name aan 5G-toepassingen op het gebied van logistiek en industrie. Dit zijn bijvoorbeeld toepassingen die de bereikbaarheid van de stad verbeteren door het bieden van zeer lokale verkeers- en parkeerinformatie, op basis van een snelle en betrouwbare 5G-connectie.”

Wethouder Saskia Bruines: “Den Haag staat de komende jaren voor een enorme groeiopgave van inwoners en werkgelegenheid. De komst van supersnel mobiel internet opent veel nieuwe deuren voor de Haagse inwoners en bedrijven. Door als eerste stad volledig over te zijn op 5G laat Den Haag zien koploper te zijn op dit gebied. Dit is van belang voor het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid in de stad. Het ontwikkelen van nieuwe digitale innovatieve concepten is daarbij cruciaal om de stad bereikbaar, duurzaam en leefbaar te houden. Bij deze ontwikkelingen hebben we nadrukkelijk oog voor zaken zoals veiligheid en gezondheid.”

5G Field Lab in Den Haag
Een eerste belangrijke stap binnen het project is het opzetten van een nieuw 5G Field Lab. In dit lab krijgen scholen en bedrijven de mogelijkheid te experimenteren met op 5G gebaseerde toepassingen. Om de toepassingen daadwerkelijk werkbaar te maken op 5G stelt T-Mobile Nederland op locatie 5G connectiviteit en ondersteuning door experts beschikbaar. Ook worden regelmatig 5G-evenementen georganiseerd door T-Mobile’s Future Lab. Geïnteresseerden krijgen hier hulp en ondersteuning bij de ontwikkeling van eigen toepassingen en het testen van conceptontwerpen.

De gemeente Den Haag kijkt uit naar de mogelijkheden die een Smart City biedt. De gemeente en T-Mobile verwelkomen ook graag andere bedrijven en partners die willen mee denken over nieuwe 5G-toepassingen en de mogelijkheden in de stad.

Aanmelden kan via 5G@t-mobile.nlContainer met ruim 25.000 ‘afvaltelefoons’ uit Kameroen klaar voor recycling

Den Haag, 15 februari 2019 – Afgelopen jaar zette T-Mobile een belangrijke stap in de strijd tegen e-waste, de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Zij introduceerde de Recycle Deal waarin klanten gestimuleerd worden gebruikte telefoons te recyclen of te laten hergebruiken. T-Mobile koppelde het door Closing the Loop uniek ontwikkelde One-for-One concept aan het programma, waarbij voor iedere telefoon die een tweede leven krijgt, er een ‘afvaltelefoon’ van de e-waste vuilnisbelt wordt gered. Het merendeel van de toestellen die in Europa een tweede leven krijgen komen terecht in een ontwikkelingsland waar geen mogelijkheden zijn voor recycling.* Gisteren werd op feestelijke wijze gevierd dat de eerste container met 25.000 smartphones uit naam van T-Mobile vanuit Kameroen arriveerde in Europa om gerecycled te worden. Een belangrijke stap op weg naar circulariteit in de telecomsector. Leon Toet, Directeur Zakelijke markt bij T-Mobile, sprak tijdens dit evenement o.a. samen met Abe Boersma van Rabobank over de zakelijke kansen die deze beweging teweeg brengt.

‘’Een goede en noodzakelijke ontwikkeling. Als telecomprovider brengen wij veel toestellen in de markt, dit is het moment waarop we als telecomprovider onze verantwoordelijkheid moeten nemen en actief moeten bijdragen aan duurzamer gebruik van waardevolle grondstoffen. Wat wij zien is dat ook zakelijke klanten in deze trend meebewegen en steeds duurzamer inkopen. Dit eisen zij ook steeds meer van hun leveranciers. Het ontwikkelen van programma’s zoals de Recycle Deal sluiten hier op aan en resulteren in winst voor milieu, consument en zakelijke markt. Allereerst dragen we bij aan de reductie van e-waste, motiveren we klanten met een financieel voordeel en zorgen ervoor dat T-Mobile zich onderscheid door tegemoet te komen aan veranderende eisen van de markt’’, aldus Leon Toet.

Closing the Loop zet zich in om het gebruik van mobiele telefoons duurzamer en zelfs ‘circulair’ te maken. De onderneming haalt afgedankte mobieltjes uit landen waar geen (verantwoorde) recyclemogelijkheden zijn, naar Europa om daar te worden verwerkt voor recycling. T-Mobile werkt als eerste telecomprovider samen met Closing the Loop om ook in de telecomsector actief bij te dragen aan duurzamer gebruik van grondstoffen. Zo bouwt zij samen met medewerkers, klanten en partners aan de Recycle Movement. Een belangrijke stap op weg naar circulariteit in de telecomsector en T-Mobile’s ambitie om telefoons tot afvalvrije gebruiksvoorwerpen te maken.

Circulaire economie biedt kansen voor de zakelijke markt
Op 14 februari werd de aankomst van de container feestelijk gevierd tijdens het event 'Collaborating for Circularity', georganiseerd door Closing the Loop. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterbeheer, Stientje van Veldhoven opende de bijeenkomst en deelde haar visie op de rol van Nederland in de “emerging world” van Circulaire Economie. Leon Toet, Directeur Zakelijke markt, nam plaats in het discussiepanel, geleid door Circulair Expert Guido Braam, waarin van gedachte werd gewisseld over de zakelijke kansen en mogelijkheden die een circulaire economie biedt. Dit deed hij samen met Marja Ruigrok – Wethouder Economie en Innovatie, gemeente Haarlemmermeer, Abe Boersma - Global Head IT-Infra Workplace Services Rabobank en Luuk Slaats - Managing Director Centralpoint. Nieuwe inzichten kwamen boven tafel die ons allen helpen de circulaire ambities te verwezenlijken.
 

 
V.l.n.r. Marja Ruigrok, Abe Boersma, Stientje van Veldhoven, Leon Toet en Joost de Kluijver.

*Bron: Closing the LoopDigitalisering stimuleren met gratis onbeperkt IoT-aansluitingen

Den Haag, 29 januari 2019 – Vandaag introduceert T-Mobile een nieuw IoT Community-pakket voor zakelijke klanten, met gratis onbeperkt IoT verbindingen. Hiermee kunnen klanten kosteloos een onbeperkt aantal apparaten verbinden met het T-Mobile narrowband IoT netwerk. Een stap voorwaarts in IoT en de digitalisering van de markt, maar ook op weg naar 5G.

Digitalisering met IoT biedt eindeloos veel mogelijkheden voor ondernemers om processen te vereenvoudigen en succesvoller te ondernemen. Toch heeft een groot deel van de markt het Internet of Things -nog- niet op het netvlies. Met het nieuwe Community-pakket wil T-Mobile haar klanten stimuleren om de mogelijkheden die IoT biedt, te verkennen. Eerder introduceerde T-Mobile al gratis starterspakketten voor klanten die op kleine schaal willen starten met IoT. Het nieuwe gratis pakket met onbeperkt aantal IoT verbindingen maakt het ook voor bedrijven makkelijker met grote IoT projecten te starten.

Drempels wegnemen
Met de starterspakketten en het nieuwe community-pakket wil T-Mobile ondernemers stimuleren kennis te maken met IoT en wat het voor hen kan betekenen. Martijn Teekens, Directeur Sales B2B bij T-Mobile. “Wil je op dit moment aan de slag met meerdere sensoren, dan moet je al snel aan de slag met een betaald pakket. Dat is voor veel ondernemers een drempel. Met het nieuwe Community pakket nemen we deze drempel weg: klanten krijgen de mogelijkheid gratis een onbeperkt aantal IoT-verbindingen op ons netwerk aan te sluiten.”

Van klanten die al wel met IoT werken, weet de provider dat IoT-oplossingen vaak niet alleen gaan om efficiëntie te verhogen, maar ook om bijdragen aan een duurzamer en veiliger samenleving. “Dat maakt het voor ons nog belangrijker drempels weg te nemen voor klanten om IoT te gaan ontdekken en het nieuwe pakket gratis te introduceren.”

Klaar voor de toekomst
Community is klaar voor een toekomst waarin 5G een belangrijke rol gaat spelen. Ook voor het Internet of Things is deze nieuwe standaard een fikse stap voorwaarts. “Narrow Band IoT, of NB-IoT, is de Low Power Wide Area variant van 5G”, stelt Martijn Teekens. “De introductie van ons nieuwe Community-pakket onderstreept onze ambitie om ook 5G zo snel mogelijk toegankelijk te maken voor iedereen.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie hierT-Mobile introduceert nieuwe abonnementen

Met het vernieuwde Go geeft de provider haar klanten meer keuzevrijheid, een helder overzicht en maakt het Unlimited nog toegankelijker voor iedereen. Hiermee zet T-Mobile weer een volgende stap in de missie om Nederland zorgeloos te kunnen laten Browsen, appen en video’s te streamen.

Het nieuwe Go
Het vernieuwde Go is een volgende stap om Unlimited nog persoonlijker te maken. Naast het bieden van één overzicht met alle abonnementen voegt T-Mobile belbundels toe zodat klanten Unlimited data kunnen combineren met Unlimited bellen of 120 minuten. Hiermee speelt T-Mobile in op de voorkeur van consumenten die steeds minder op de traditionele manier bellen en daardoor hoofdzakelijk kiezen voor data abonnementen.

Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarkt a.i. “Wij zijn op een missie. Wij horen iedere dag van klanten die een Unlimited abonnement hebben dat ze er aan verslingerd zijn. De vrijheid, de rust en natuurlijk de makkelijke rekeningen. Die vrijheid en zorgeloosheid maken we met deze nieuwe abonnementen nog toegankelijker en betaalbaar; geen revolutie, maar weer een stap verder voor de klant”.

Begin 2018 lanceerde T-Mobile klantvoordeel waarbij het voordeel op Unlimited kan oplopen tot 12.50 per maand, hierdoor werd Unlimited toegankelijker binnen huishoudens.

Meer informatie over de vernieuwde abonnementen vind je hier.Nederlanders willen smartphone wel recyclen, maar weten niet hoe

Den Haag, 15 januari 2019 - Na de plastic soep dreigt ook e-waste, als snelst groeiende afvalstroom ter wereld*, een serieus probleem te worden. Alleen al in de afgelopen tien jaar werden wereldwijd meer dan 7 miljard smartphones geproduceerd, die uiteindelijk resulteren in een enorme afvalstroom van ‘oude’ mobiele telefoons. Uit onderzoek** naar de kennis van de gemiddelde Nederlander over duurzaamheid, recycling en e-waste in opdracht van T-Mobile en Closing the Loop blijkt dat ruim driekwart van de Nederlanders hun oude smartphone een tweede leven wil geven. Daarvan geeft echter 64% aan niet te weten hoe ze moeten recyclen. T-Mobile en Closing the Loop, een sociale onderneming die het gebruik van mobiele telefoons duurzamer en zelfs ‘circulair’ maakt, zetten dit jaar samen een belangrijke eerste stap in de strijd tegen de snel groeiende stroom e-waste. Samen introduceerden zij een recycleprogramma dat hergebruik en recycling van smartphones stimuleert. Tijdens de vierde editie van de ‘week van de circulaire economie’ van 14 tot en met 18 januari*** is te zien dat circulariteit een steeds grotere rol speelt in onze samenleving, en dus ook in de telecomsector.

En dat is hard nodig, zo blijkt uit het onderzoek. Circa driekwart van de Nederlanders zegt geen idee te hebben wat e-waste is. Bijna alle Nederlanders van 18 jaar en ouder zijn wel in meer of mindere mate bewust bezig met duurzaamheid. Dat doen ze vooral door energie te besparen, bijvoorbeeld door spaarlampen te gebruiken, afval te scheiden, korter te douchen of spullen te repareren in plaats van weg te gooien.

Slechts 14% van de Nederlanders recyclet smartphone
Zeven op de tien Nederlanders hebben een oude smartphone in de kast liggen. Slechts 14% zegt een oude smartphone te recyclen. Een belangrijke oorzaak kan zijn dat een grote meerderheid - bijna twee derde - van de Nederlanders geen idee heeft waar ze de smartphone in kunnen leveren voor recycling. Joost de Kluijver, directeur Closing the Loop reageert: ’’Het onderzoek laat zien hoe belangrijk het is mensen goed te informeren en recycling nog beter te faciliteren. De aanschaf van een nieuw toestel is een perfect moment om klanten te informeren en te helpen met een betere bestemming voor hun oude toestel. Daarom is het van belang dat telecomaanbieders zich hiervoor inzetten.’’

Helft van de smartphonebezitters wil smartphone bewaren
Op de vraag wat mensen met hun oude smartphones doen, werd bewaren het vaakst genoemd (door bijna de helft van de respondenten), gevolgd door weggeven (36%) en doorverkopen (20%). Toch zegt ook tien procent van de Nederlanders zijn of haar smartphone niet naar een inzamelpunt te willen brengen voor recycling. Zij houden hem graag als reservetelefoon. Tegelijk geeft ruim driekwart van de smartphonebezitters aan wel te overwegen dit anders te doen en hun oude smartphone een tweede leven te geven. Zo gaf ruim de helft aan ook te overwegen de smartphone in te leveren bij een inzamelpunt voor recycling.

Waardevolle grondstoffen
Een smartphone bevat talloze waardevolle grondstoffen die goed hergebruikt kunnen worden, zoals goud, zilver en koper. Door het weggooien van oude smartphones komt nu nog een groot deel op de afvalhoop terecht en worden deze grondstoffen niet hergebruikt. Ruim de helft van de Nederlanders is zich er niet bewust van dat er goud of zilver in zijn of haar smartphone zit. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile: ‘’Dit is het moment waarop we actief moeten bijdragen aan een duurzamer gebruik van waardevolle grondstoffen en wij als telecomprovider onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Daarom creëren wij bewustwording bij onze klanten. Ons einddoel is de hele telecomsector stimuleren mee te doen. In samenwerking met Closing the Loop zijn wij een innovatief recyclingprogramma gestart dat e-waste aanpakt en circulariteit in de telecomsector stimuleert. We zijn blij te zien dat het onderzoek aantoont dat ruim de helft van de Nederlanders overweegt een abonnement af te sluiten met een optie als deze’’.


* bron: Closing the Loop
**Dit onderzoek is uitgevoerd door PanelWizzard in november 2018 in opdracht van T-Mobile en Closing the Loop. Het onderzoek is afgenomen onder 1009 respondenten vanaf 18 jaar en ouder.
*** Week van de Circulaire Economie

 

 T-Mobile viert fusie met €328 korting

Het is feest bij T-Mobile. De organisatie viert de fusie met Tele2 en lanceert daarom een feest-deal. Tot en met 20 januari 2019, kunnen nieuwe klanten of klanten die hun huidige contract vernieuwen, een 2 jarig Go Unlimited Abonnement in combinatie met de aanschaf van een Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ afsluiten met in totaal €328 korting.

Tisha van Lammeren, Directeur consumentenmarkt a.i.; “Deze fusie is een feest voor de Nederlandse consument. We willen het eerste jaar als gefuseerde organisatie starten met een knalaanbieding en hebben daarom onze beste propositie gecombineerd met een mooie smartphone. En op zowel het abonnement als op de smartphone geven we een ongelofelijk hoge korting. We hopen hiermee weer veel nieuwe klanten te verwelkomen op het best geteste mobiele netwerk van Nederland”.

Deze unieke aanbieding geldt van 7 tot en met 20 januari 2019. Tijdens deze aanbieding krijgen nieuwe klanten en klanten die hun abonnement vernieuwen in totaal €120 extra korting op het 2 jarige Go Unlimited Abonnement, €108 korting op de aanschaf van een Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ en kan de klant ook nog een cashback van €100 bij Samsung aanvragen. Hierdoor komt het totale voordeel uit op €328. Dus kom snel langs en profiteer van deze knalaanbieding.

Lees alles over deze aanbieding op: t-mobile.nlAppointment Kim Larsen

Today, I am announcing that Kim Larsen is appointed to become the CTIO of T-Mobile Netherlands.

Kim Larsen is no stranger to our industry with twenty years of experience in the IT and NT domain and extensive knowledge of mobile and fixed technologies. He has worked in The Netherlands and at T-Mobile Netherlands before as well as internationally and has led integration processes, M&A projects as well as technology and business transformations in the past. Furthermore he has a strong academic background with a Ph.D. in Physics from Aarhus University in Denmark.

Kim Larsen will replace Rachid El Hattachi as he has decided to leave as CTIO after almost 17 years within Deutsche Telekom and T-Mobile Netherlands. In mutual agreement Rachid is stepping down as of January 3rd, 2019. As we start a new chapter with the upcoming integration of Tele2, Rachid is committed to stay until July 1st 2019 to ensure a smooth transition to the new CTIO as well as drive our upcoming Network and IT integration with Tele2.

Søren Abildgaard

CEO T-Mobile NetherlandsT-Mobile start met waarmaken beloftes

Het is officieel! Nadat er op 27 november door de Europese Commissie onvoorwaardelijke goedkeuring werd gegeven, zijn T-Mobile en Tele2 nu echt gefuseerd. Het wordt een spannend jaar waarin T-Mobile als nieuwe organisatie de telecommarkt in Nederland verder gaat uitdagen. T-Mobile start daarom direct met acties om de gemaakte beloftes aan Nederland te realiseren. De eerste focus ligt op de lancering van een landelijk dekkend 5G netwerk en het opheffen van de digitale ongelijkheid in Nederland. Essentiële stappen om ervoor te zorgen dat Nederland koploper blijft op het gebied van innovatie en de mogelijkheden van technologie en digitalisering worden gestimuleerd.

“Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "Een jaar waarin wij de telecomsector op zijn kop gaan zetten om de klant nog meer keuze te bieden. Dus we kunnen geen dag langer wachten om onze beloftes aan Nederland waar te maken.”

Een landelijk dekkend 5G netwerk
Het Kabinet¹ streeft naar kwalitatief hoogwaardige connectiviteit en daar levert T-Mobile een bijdrage aan. Met het ontwikkelen van een landelijk dekkend 5G netwerk blijft Nederland koploper in innovatie. In 2017 activeerde T-Mobile al de eerste 5G antenne in Amsterdam. Bij de integratie van de T-Mobile en Tele2 netwerken, bereiden we de introductie van 5G al zoveel mogelijk voor, zodat 5G eind 2020 landelijk ingeschakeld kan worden.

Nederland vooruit door de uitrol van glasvezel
Samen met partners rolt T-Mobile glasvezel uit, dit zorgt ervoor dat minstens 2 miljoen huishoudens en bedrijven toegang hebben tot supersnelle glasvezelverbindingen. Met de uitrol van glasvezel wordt de keuze van de consument vergroot en wordt de concurrentie gestimuleerd. In de eerste helft van 2019 wordt gestart met aanleggen van glasvezel naar 30.000 particuliere en 3.000 zakelijke adressen in Den Haag.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile: “Nederland moet sneller worden ‘verglaasd’. KPN en VodafoneZiggo hebben hier heel lang weinig aan gedaan. Wij willen tempo maken en beginnen nu in Den Haag. Hiermee geven we direct invulling aan een van de beloftes die wij recent hebben gedaan. Wij maken waar wat we beloven. En we zijn blij dat onze concurrenten ook hun verantwoordelijkheid nemen en weer gaan investeren in sneller internet. Daar profiteert uiteindelijk heel Nederland van.”

T-Mobile heft de digitale ongelijkheid op
Het is bijna onvoorstelbaar, maar er zijn nu nog veel huishoudens en bedrijven die traag internet hebben of zelfs helemaal niet. Voor klanten die geen of zeer langzaam internet hebben is een mobiel alternatief de snelste en meest effectieve manier om toegang tot snel breedband te krijgen. T-Mobile gaat er daarom voor zorgen dat 4G voor Thuis nog breder aangeboden kan worden zodat iedereen in Nederland kan profiteren van de mogelijkheden van nu.33.000 Haagse adressen in 2019 voorzien van glasvezel dankzij T-Mobile

Den Haag, 28 november 2018 - Hagenaars kunnen binnenkort ongestoord Netflix kijken, supersnel video’s down- en uploaden, gebruikmaken van virtual reality en op elk moment gamen. T-Mobile Nederland gaat Den Haag voorzien van glasvezel.

Met glasvezel komt er eindelijk razendsnel internet in de stad waar het hoofdkantoor van T-Mobile Nederland gevestigd is. In de eerste helft van 2019 wordt gestart met aanleggen van glasvezel naar 30.000 particuliere en 3.000 zakelijke adressen. De kwaliteit, stabiliteit en de snelheid van de internet en TV-verbindingen zullen toenemen. T-Mobile gaat hiermee direct de concurrentie aan met KPN en VodafoneZiggo met hoge internetsnelheden en scherpe aanbiedingen. Doordat een glasvezelaansluiting niet wordt gedeeld met de buren wordt de beloofde snelheid én kwaliteit te allen tijde gehaald. En dat is nodig gelet op de snelle stijging van het dataverbruik.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile. “Nederland moet sneller worden ‘verglaasd’. KPN en VodafoneZiggo hebben hier heel lang weinig aan gedaan. Nederland loopt gewoon achter. Wij willen tempo maken en beginnen nu in onze eigen stad. Hiermee geven we direct invulling aan een van de beloftes die wij recent hebben gedaan. Wij maken waar wat we beloven. En we zijn blij dat onze concurrenten inmiddels ook hun verantwoordelijkheid nemen en weer gaan investeren in sneller internet. Daar profiteert uiteindelijk heel Nederland van.”(VIDEO) Søren Abildgaard, CEO of T-Mobile Netherlands: "I am very pleased with the decision of the European Commission"

“This merger is a major step for both companies“Europese Commissie onvoorwaardelijk akkoord met fusie van T-Mobile en Tele2

De Europese Commissie heeft vandaag de fusie tussen T-Mobile en Tele2 in Nederland goedgekeurd. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor een grote speler op de mobiele en vaste telecommarkt die zich volledig richt op de belangen van consumenten en bedrijven. De gefuseerde organisatie zal de Nederlandse telecommarkt verder opschudden en de huidige dominante spelers KPN en VodafoneZiggo blijven uitdagen. Daarmee ontstaat meer concurrentie en dat is in het voordeel van de klant.
 

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: "Ik ben blij met de beslissing van de Europese Commissie omdat dit de beste uitkomst is voor de Nederlandse consument en het bedrijfsleven. Het is fantastisch dat de EC de specifieke kenmerken van deze fusie heeft erkend en ons daarom onvoorwaardelijke goedkeuring heeft gegeven om samen verder te mogen. We kunnen nu onze gemaakte beloftes waarmaken op het gebied van een versnelde introductie van 5G en zorgen dat glasvezel beschikbaar komt. Daarnaast zullen we Unlimited mobiel internet tegen scherpe prijzen blijven aanbieden. Bovendien komt er meer contractvrijheid voor klanten. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Met de fusie ontstaat een nieuwe sterke speler in een markt die zich in een rap tempo ontwikkelt naar een markt die bestaat uit gecombineerde diensten van vast en mobiel. T-Mobile heeft in het verleden al bewezen toonaangevend te zijn op het gebied van innovaties. Door het samenvoegen van de netwerken, kennis en expertise bereikt de nieuwe organisatie de gewenste schaalgrootte en kan T-Mobile beter investeren en concurrentie aanjagen.
Tot het officiële moment van samengaan, blijven T-Mobile en Tele2 concurrenten van elkaar en verandert er niets. In de komende maanden ligt de focus op de integratie van beide bedrijven waarbij het belang van klanten en medewerkers voorop staat.

Søren Abildgaard: “We zijn enorm verheugd dat we samengaan met het innovatieve merk Tele2, met veel ervaring en een sterk vast netwerk. Het proces van samengaan van beide bedrijven zal enige tijd duren, maar ik zal mij er persoonlijk hard voor maken om dit zorgvuldig te laten verlopen.”The European Commission unconditionally approves the merger of T-Mobile and Tele2 in the Netherlands

Today the European Commission has approved the merger of T-Mobile and Tele2, thereby clearing the way for the emergence of a viable mobile-led customer champion. The combined company will continue to disrupt the Dutch telecom market and step up the challenge for KPN and VodafoneZiggo, creating more competition in favor of the customer.

Søren Abildgaard, CEO of T-Mobile Netherlands: "I am very pleased with the decision of the European Commission because it is the best outcome for Dutch consumers and businesses. It is great that the EC has acknowledged the specifics of this merger and therefore unconditionally approved this merger. We can now start to implement the promises we made including, an accelerated 5G launch, high speed internet as well as contract freedom for new and existing customers. We will continue to offer sharp prices for Unlimited mobile internet. I cannot wait to get started.”

This merger is creating a new strong player in a market that will rapidly develop towards one that is led by combined products of fixed and mobile. T-Mobile has a proven track record to lead the way on innovations. By merging the fixed and mobile networks and great people it will achieve the scale required to smarter invest and drive competition.

Until the official closing of the transaction T-Mobile and Tele2 will remain competitors and nothing changes. In the coming months the focus will be on integrating the companies always putting customers and employees first.

Søren Abildgaard: “This merger is a major step for both companies. We are delighted to join forces with the innovative Tele2 brand and its strong fixed network and their expertise. The process of combining the companies will take a while but I’m personally committed to making sure that this process is handled with care."Een volledig mobiele werkplek: alles wat op de laptop kan, kan ook op mobiel

Optimaal digitaal en mobiel werken altijd en overal. Dit kan nu met Unlimited Workspace, een aanvullende dienst op T-Insight en Business Essentials van T-Mobile. Deze mobiele werkplektoepassing, op ’s werelds bekendste ‘kantoorcloud’ Microsoft Office 365, zorgt voor een naadloze integratie van je mobiele en vaste telefonie met je persoonlijke Office 365-gebaseerde werkplek. En zo werkt Microsoft Office 365 optimaal op je mobiel met gebruik van al de telefooncentrale functionaliteiten en al je mobiele en vaste contacten. En dat werd tijd, vindt directeur Zakelijke Markt Léon Toet van T-Mobile.

Unlimited Workspace brengt twee werelden samen: de werkplek met de beste samenwerkingstools en die met de beste bereikbaarheid. In beide werelden is de afgelopen jaren enorm veel veranderd en verbeterd. Zo introduceerde T-Mobile dit jaar het cloudtelefonie-platform Business Essential en introduceerde Microsoft vorig jaar de nieuwe samenwerkingstool Teams op Office365.

Volledig mobiele werkplek
“Bij het verbeteren van een werkplek wordt vaak niet met een volledig mobiele bril gekeken. Voor ons is dat echter heel logisch, mobiel is het startpunt”, aldus Toet. Het gaat over meer dan een werkplek met een bureau met computer en bekabeling. Wanneer je niet op je werkplek aanwezig bent, betekent dit vaak dat je minder bereikbaar bent en geen toegang hebt tot bedrijfsdata. De Unlimited Workspace maakt het mogelijk dat je niet meer gebonden bent aan een specifieke device-. Je bent telefonisch bereikbaar op mobiele apparaten naar eigen keuze en met hetzelfde gemak werk je van daaruit verder aan zakelijke documenten. Zo is de laptop voortaan echt een volledige werkplek. Alles wat je op je laptop kan, kun je nu ook op je mobiel.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Léon Toet

Tijd- en energiewinst
Mensen steken enorm veel tijd en energie in het goed bereikbaar zijn. Wordt iemand tijdens een vergadering gebeld, dan kijkt hij vaak toch snel wie het is, meldt dat hij in overleg is en is zo toch weer even afgeleid. Deze interrupties zorgen voor verlies van tijd en focus tijdens het werk. “Pure tijdverspilling. En niet nodig”, zegt Leon Toet. “Met Unlimited Workspace zijn benodigde tools om met betere focus te kunnen werken aan elkaar verbonden om dit soort afleiding te voorkomen. Zo bepaalt straks wat in mijn agenda staat of ik bereikbaar ben of niet. Dit zorgt bij mij voor meer focus en voor mijn klanten betere bereikbaarheid. Het levert mij waardevolle tijd en energie op die ik kan steken in het daadwerkelijk ondernemen.”

Bereikbaarheid managen
T-Mobile is de expert op het gebied van het managen van bereikbaarheid. Na het realiseren van het best geteste netwerk, was de grootste uitdaging voor de telecomprovider het wegnemen van een grote bereikbaarheidsbeperking: het werken met bundels. De provider staat ervoor haar gebruikers een zorgeloze netwerkervaring te bieden. Daarom wordt ook met Unlimited Workspace gewerkt in combinatie met het Unlimited abonnement, waardoor klanten zich tijdens werk en overleggen geen zorgen hoeven te maken over de limiet van hun bundel. Toet: “Dat fundament hebben we stevig gelegd, maar uiteindelijk willen we klanten nog meer bieden. De meest efficiënte werkplek bijvoorbeeld. Daarom zijn we op zoek gegaan naar partners met wie we die eindoplossing kunnen leveren. Ik geloof in het bundelen van krachten; de juiste partners zoeken. In dit geval zijn dat Mitel die de cloud telefonie software levert, Microsoft die het platform biedt en Microsoft partners CallHosted en OfficeGrip die de Unlimited Workspace gebouwd hebben en gaan aanbieden.”