obey-robots.txt
22 April 2019, 08:36
Navigatie
Ledenenquête
Tevreden met T-Mobile?

Ja
Ledenenquête: Tevreden met T-Mobile? Ja 26% [7 stemmen]
26% [7 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Tevreden met T-Mobile? Nee 74% [20 stemmen]
74% [20 stemmen]

Stemmen: 27
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 03 jun 2010
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
T-Mobile Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
T-Mobile naar rechter voor belangen van haar klanten

De ACM heeft vandaag het definitieve besluit over Datavrije Muziek gepubliceerd. Met Datavrije Muziek kunnen klanten van T-Mobile muziek streamen zonder dat zij hiervoor MB’s uit hun databundel gebruiken. Deze innovatieve dienst is kosteloos en geeft klanten nog meer vrijheid in het gebruik van hun smartphone. Het besluit van de ACM bepaalt dat T-Mobile volgens de Nederlandse wet deze dienst niet zou mogen aanbieden. T-Mobile is en blijft van mening dat er géén sprake is van een overtreding omdat zero rating volgens de Europese regels onder bepaalde voorwaarden wel is toegestaan. T-Mobile voldoet aan deze Europese voorwaarden en is het dus niet eens met het besluit van de ACM en zal de zaak aan de rechter voorleggen. T-Mobile wacht op het oordeel van de rechter en tot die tijd blijft Datavrije Muziek beschikbaar.

Het besluit komt niet als een verrassing. Op 11 oktober nam de Eerste Kamer een wet aan waarin Nederland strengere eisen stelt op het gebied van netneutraliteiteisen die 3 maanden daarvoor in Brussel waren vastgesteld. De Nederlandse wet is zelfs in strijd met de Europese verordening die boven de Nederlandse wet staat. De Nederlandse netneutraliteitswet creëert ongelijke rechten in Europa, terwijl de Europese wetgeving juist volledige harmonisatie nastreeft. Door de keuze van de Nederlandse politiek wordt tevens de ondernemersvrijheid, dynamiek en innovatie in de telecomsector onnodig beperkt.

T-Mobile is van mening dat de Nederlandse consument recht heeft op dezelfde innovatieve diensten als andere Europese consumenten. Daarom blijft T-Mobile zich waar nodig tot aan de hoogste rechter inzetten voor het belang van haar klanten en meer innovatie in de telecomsector en in ieder geval het behoud van Datavrije Muziek.

Niet in overtreding
Datavrije Muziek voldoet aan de Europese regels voor netneutraliteit. Op grond van de Netneutraliteitsverordening en de daarmee samenhangende richtsnoeren van de Europese toezichthouders, is er namelijk geen verbod op zero-rating binnen eenzelfde categorie; in dit geval dus audio. Datavrije Muziek staat open voor iedere muziekstreamingdienst, en elke dienst kan zich kosteloos en zonder beperkende voorwaarden daarop aansluiten. Er is op geen enkele manier sprake van een selectie door T-Mobile van muziekstreamingdiensten.

Maximale vrijheid en ruimte voor innovatie
T-Mobile is voorstander van een open internet en onderschrijft de uitgangspunten van netneutraliteit. Datavrije Muziek zoals door T-Mobile aangeboden, ondermijnt op geen enkele manier die uitgangspunten. Met Datavrije Muziek heeft T-Mobile een stap gezet om het gebruik van en innovatie met mobiel internet verder te stimuleren. T-Mobile is op een missie: klanten ongelimiteerde vrijheid bieden in het gebruik van hun smartphone. Die missie is door dit recente besluit van de ACM niet veranderd.

De dienst is door zowel klanten als muziekstreamingdiensten zeer positief ontvangen. Klanten maken enthousiast gebruik van Datavrije Muziek en het aantal aangesloten muziekstreamingdiensten op het platform groeit gestaag. Muziekstreaming groeit exponentieel en met Datavrije Muziek blijft T-Mobile deze groei stimuleren. Datavrije Muziek bestaat inmiddels uit negentien streamingdiensten zowel grote als kleine, bekend en minder bekend en het aantal diensten zal in rap tempo worden uitgebreid.




Bron: T-Mobile
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord



Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

31 december 2014, 23:17
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer