obey-robots.txt
Welkom op T-Mobile Gebruikers Groep

Hebt u hulp nodig post dan uw vraag, klacht of opmerking! Daarvoor moet u zich wel vrijblijvend registreren. Na inloggen kunt u hier klikken voor uw eerste post. Crew en leden van de T-Mobile Gebruikers Groep helpen u graag.


Gezocht! Crewleden die dit forum willen helpen ontwikkelen!

Heb je storing? Meld het »hier!«, zo is snel inzichtelijk waar er een storing is.
Laatste 10 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.
  Onderwerp /      Laatste bericht
[Enquête]

T-Mobile storing, veroorzaakt door softwareproblemen

« Ga naar bericht

T-Mobile storing, veroorzaakt door softwareproblemen. T-Mobile heeft last van een grote storing. Sinds het begin van de middag komen er uit het hele land meldingen over storingen. Hierdoor ku...

  Storing « Meer onderwerpen
: 261
: 1
Mobby
16 dec 2019, 17:02

T-Mobile Thuis | TV boxen | niet meer beschikbaarbaar!

« Ga naar bericht

De TV boxen van T-Mobile Thuis niet meer verkrijgbaar zijn. Het is dus niet meer mogelijk om een pakket af te sluiten, met een extra box om op te nemen en live te pauzeren. De standaard TV boxen...

  Nieuws van T-Mobile « Meer onderwerpen
: 925
: 1
Mobby
08 okt 2019, 15:36

T-Mobile Thuis | TV boxen | Weer beschikbaar!

« Ga naar bericht

De TV boxen van T-Mobile Thuis zijn per direct weer beschikbaar zijn. Het is dus weer mogelijk om een pakket af te sluiten met een extra box om op te nemen en live te pauzeren. https://www.t-...

  Nieuws van T-Mobile « Meer onderwerpen
: 507
: 1
Mobby
13 aug 2019, 18:36

Internet Europa / contractueel bedonderd

« Ga naar bericht

Goedemorgen, Vorig jaar wilde ik mijn contract verlengen (I300) aangezien ik deze al twee jaar daarvoor met alle tevredenheid had gehad, Na het verlengen bleken de voorwaarden gewijzigd te zijn ...

  Klacht over T-Mobile « Meer onderwerpen
: 4825
: 1
Ed
29 okt 2013, 11:48

geen mobiel netwerk in Italië gardameer

« Ga naar bericht

Geen netwerk verbinding. Augustus, Italië. wel het welkomst sms- je gehad bij binnenkomst.

  Storing « Meer onderwerpen
: 5392
: 1
dicuore
09 aug 2013, 07:51

T-Mobile verbetert bereik binnenshuis

« Ga naar bericht

T-Mobile verbetert bereik binnenshuis Nieuwsfeiten: Eerste fase ‘Samen Meer Bereiken’ in Amsterdam Zuid-Oost voltooid. Voorbereidingen nieuwe 4G-netwerk in deze regio afgerond. ...

  Nieuws van T-Mobile « Meer onderwerpen
: 4851
: 1
Mobby
04 aug 2013, 23:43

reparatie samsung galaxy s4

« Ga naar bericht

Al met al toch opgelost. Goed dat je volgehouden hebt!

  Klacht over T-Mobile « Meer onderwerpen
: 5361
: 4
Mobby
10 jul 2013, 12:02

nog steeds geen wa

« Ga naar bericht

ik heb nog steeds geen wa. gelukkig doet ie het wel met wifi, maar het zou fijn als het weer normaal werkt

  Storing « Meer onderwerpen
: 5064
: 1
saskiavhh
23 mei 2013, 10:31

storing t-mobile december

« Ga naar bericht

Op dit moment is er een storing bij t-mobile. Als u dit kunt bevestigen geef dan ook uw woonplaats op.

  Storing « Meer onderwerpen
: 6167
: 1
Mobby
23 dec 2012, 13:45

whatsapp storing december

« Ga naar bericht

Op dit moment is er een storing met whatsapp en ligt deze eruit.

  Storing « Meer onderwerpen
: 5788
: 1
Mobby
15 dec 2012, 23:58
Verwijs naar deze site
Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
T-Mobile Gebruikers Groep
BBcode: 
T-Mobile Gebruikers Groep
HTML: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn
?Internet of Things?: Nu voor iedereen binnen handbereik

Hardwareproducent SODAQ heeft zijn crowdfunding-campagne om Internet of Things (IoT) toegankelijker te maken afgelopen zaterdag ruim voor de deadline gerealiseerd. De campagne loopt nog tot 3 april en ook voor de resterende periode van de campagne blijft T-Mobile SODAQ in dit initiatief ondersteunen door kosteloos toegang tot hun IoT-netwerk beschikbaar te stellen. Hierdoor krijgen Nederlandse ‘backers’ van SODAQ straks de hardware uitgeleverd, inclusief de mogelijkheid het T-Mobile IoT-netwerk twaalf maanden gratis te testen. Honderden hobbyisten en programmeurs hebben al gebruik gemaakt van dit aanbod.

“Met de actie willen we Nederland kennis laten maken met ons IoT-netwerk”, vertelt Michiel Huisken, bij T-Mobile verantwoordelijk voor IoT. Het netwerk werd afgelopen oktober geactiveerd in meerdere steden en moet nog dit jaar landelijk dekkend zijn. Via het IoT-netwerk kunnen ‘things’ gemakkelijk en efficiënt met elkaar communiceren. Apparaten worden uitgerust met sensoren en schakelaars, zodat ze op afstand kunnen worden uitgelezen en bediend. “Een agrariër kan nu bijvoorbeeld op afstand de conditie van zijn gewassen monitoren en indien nodig besproeien of andere maatregelen treffen. Dit was tot voor kort niet mogelijk, omdat apparatuur niet energiezuinig en efficiënt kon communiceren met het netwerk. De afstand was ook een probleem: weilanden liggen in afgelegen gebieden waar minder masten staan, waardoor apparaten moeilijker verbinding konden maken. Met de nieuwe technologie zijn apparaten nu beter in staat om zelfs onder moeilijke omstandigheden te communiceren met de mast”, legt Michiel uit. “Het grote voordeel is dat zo’n IoT-apparaatje tot wel tien jaar meegaat op slechts twee AA-batterijen. Vanwege de versleutelde communicatie van NB-IoT is het ook nog eens zeer veilig.”

Communicatiemodule
Om het gebruik van het IoT-netwerk te stimuleren, ondersteunt T-Mobile het crowdfunding-project van SODAQ op Kickstarter. “SODAQ heeft hardware ontwikkeld waardoor het voor iedereen mogelijk wordt zelf met IoT aan de slag te gaan. Bij verschillende Kickstarter-projecten is het vaak maar de vraag of het ook daadwerkelijk uitgewerkt gaat worden. Nu SODAQ sinds afgelopen zaterdag het doel heeft behaald, gaat het project zeker van start en zullen de spullen uitgeleverd gaan worden”, vertelt Richard Marijs van Technology Strategy uit. “Het bedrijf heeft het allereerste ‘NB-IoT Shield’ ter wereld ontwikkeld. Dat is een communicatiemodule met sensoren die gemakkelijk op een ‘Arduino Board’ geplaatst kan worden. Een Arduino Board is een klein, mobiel en programmeerbare ‘minicomputer’. Hierdoor kan iedereen zijn eigen IoT-applicaties ontwikkelen en toepassen op een (NarrowBand)IoT-netwerk.”

12 maanden gratis toegang tot T-Mobile’s IoT-netwerk
Om mensen te motiveren te doneren, komen ‘backers’ – mensen die op Kickstarter geld in projecten steken – die tijdens de campagne doneren, in aanmerking voor twaalf maanden gratis toegang tot het IoT-netwerk van T-Mobile. “Hierdoor kunnen ze na uitlevering van de NB-IoT Shield direct aan de slag met het ontwerpen van hun eigen IoT-oplossing. Zo willen we Nederland de mogelijkheid geven IoT te ervaren en wij kunnen ervan leren. Een primeur, want ons IoT-netwerk is nog niet commercieel beschikbaar voor klanten.” vertelt Richard. Deze actie is overigens alleen geldig voor backers uit Nederland en geldt niet voor backers uit andere landen. Ook al zijn de doelstellingen nu behaald, het aanbod blijft tot het einde van de kickstarter-campagne (3 april) gelden.

Ontwikkel met modulaire bouwblokken je eigen IoT-oplossing!
Nieuwsgierig geworden hoe je zelf een oplossing kunt ontwikkelen? Of twijfel je of je dit zonder kennis van programmeren en elektronica wel kunt? Zo moeilijk is het echt niet! En hoe cool is het als je tegen je vrienden kunt zeggen dat je je eigen IoT-oplossing hebt ontwikkeld om je auto terug te vinden. Om zelf aan de slag te gaan heb je de volgende bouwblokken nodig:
1. Arduino bordje
2. NB IoT Shield – de communicatiemodule
3. Simkaart met toegang tot NB IoT-netwerk

Allereerst heb je een Arduino-bordje nodig. Het advies is om een originele Arduino te kopen (herkenbaar aan blauwe bovenkant en witte onderkant). Nu kun je alvast aan de slag om het Arduino-bordje aan de praat te krijgen. Handige site om te raadplegen is bijvoorbeeld Tweaking4all.nl maar ook Conrad heeft leuke projecten om uit te proberen.

Verder heb je dus de NB IoT-Shield nodig van SODAQ. Als je tijdens de kickstartercampagne intekent, krijg je de Shield geleverd inclusief twaalf maanden toegang tot T-Mobile’s IoT-netwerk. Levering zal plaatsvinden in mei en juni. De luxe variant heeft meteen ook meerdere sensoren aan boord, zoals bijvoorbeeld een GPS-module, een barometer, bewegingssensor en een temperatuur/vochtigheidssensor. Voor het uitlezen van je IoT-applicatie stelt SODAQ in samenwerking met AllThingsTalk een dashboard beschikbaar,ook op je mobiel. Zo bouw je een eigen ‘waar-heb-ik-ook-al-weer-mijn-auto-geparkeerd’-app of ‘geef-mij-een-seintje-wanneer-mijn-kelder-vol-loopt-met-water’-app. Met deze bouwblokken kun je vrij eenvoudig je eigen IoT-oplossing bouwen en via het netwerk van T-Mobile mee gaan experimenteren. Wat ga jij voor IoT-toepassing bouwen?

Wil je meer weten over IoT en wat wij als T-Mobile hiermee doen? Check onze website. Meer weten over Kickstarter campagne? Ga naar http://www.nbiot.eu.
Bron: T-Mobile
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.