obey-robots.txt
T-Mobile opent haar deuren voor jong technisch talent

Vandaag ontvangt T-Mobile een groep van 52 meiden tussen de 12 en 15 jaar van het Haagse Technasium voor een IoT (Internet-of-Things)-workshop. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer meiden voor techniek kiezen. T-Mobile wil de nieuwe generatie technici goed voorbereiden op de toekomst.

Tisha van Lammeren, directeur Marketing T-Mobile: “Deze meiden laten vandaag zien dat techniek heel erg boeiend kan zijn. We zijn blij dat we met deze workshops een bijdrage kunnen leveren aan hun ontwikkeling en hun interesse in techniek verder aan kunnen wakkeren.”

De meiden gaan een bijzondere IoT-workshop volgen, waar ze een 'IoTulp' gaan maken. Deze tulpen worden voorzien van een sensor, zodat de groei en bloei in kaart wordt gebracht door temperatuur, licht en vocht te meten. De groei en ontwikkeling van deze tulpen kunnen vervolgens op afstand worden gevolgd.

Naast de workshop IoT leren de meiden tijdens deze dag hoe ze een eigen bedrijf kunnen opzetten en komen ze in contact met diverse start-ups die onderdeel zijn van het T-Mobile FutureLab. Eén van die ondernemingen ontwikkelt praatpalen om contact te leggen met eenzame ouderen.

Peter van Zee, Programma Manager Maris College Technasium: “We zijn ontzettend blij dat T-Mobile onze leerlingen de mogelijkheid geeft om met IoT aan de slag te gaan. Dit is precies waar het Technasium voor staat: onderzoeken en ontwerpen in de praktijk. Onze leerlingen zijn dan ook zeer enthousiast over deze dag.”

Over het Technasium
Op het Technasium staat het speciaal ontwikkelde vak 'Onderzoek & Ontwerpen' (O&O) centraal. Het gaat om denken en doen. Het bedrijfsleven geeft concrete opdrachten die uit twee elementen bestaan: een onderzoek doen en een ontwerp maken. Leerlingen gaan in groepjes aan de slag. Niet alleen op school, maar ook op de werkvloer van het bedrijf. Ze zien daar welke werkzaamheden er worden verricht en wat je daarvoor moet kunnen. T-Mobile vindt het belangrijk om al in een vroeg stadium in contact te komen met deze nieuwe generatie techinici.

T-Mobile & IoT
T-Mobile is in 2017 begonnen met een landelijk dekkend NarrrowBand-IoT netwerk. In juni 2017 ging het Early Access-programma van start. Er is in het afgelopen jaar veel geleerd van de 400 bedrijven die gebruik hebben gemaakt van dit programma, deze klantreacties zijn gebruikt als basis voor het complete IoT aanbod.
Bron: T-Mobile
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.