obey-robots.txt
Welkom op T-Mobile Gebruikers Groep

Hebt u hulp nodig post dan uw vraag, klacht of opmerking! Daarvoor moet u zich wel vrijblijvend registreren. Na inloggen kunt u hier klikken voor uw eerste post. Crew en leden van de T-Mobile Gebruikers Groep helpen u graag.


Gezocht! Crewleden die dit forum willen helpen ontwikkelen!

Heb je storing? Meld het »hier!«, zo is snel inzichtelijk waar er een storing is.
Laatste 10 Forum bijdragen. Het complete overzicht staat » hier «.
  Onderwerp /      Laatste bericht
[Enquête]

T-Mobile storing, veroorzaakt door softwareproblemen

« Ga naar bericht

T-Mobile storing, veroorzaakt door softwareproblemen. T-Mobile heeft last van een grote storing. Sinds het begin van de middag komen er uit het hele land meldingen over storingen. Hierdoor ku...

  Storing « Meer onderwerpen
: 253
: 1
Mobby
16 dec 2019, 17:02

T-Mobile Thuis | TV boxen | niet meer beschikbaarbaar!

« Ga naar bericht

De TV boxen van T-Mobile Thuis niet meer verkrijgbaar zijn. Het is dus niet meer mogelijk om een pakket af te sluiten, met een extra box om op te nemen en live te pauzeren. De standaard TV boxen...

  Nieuws van T-Mobile « Meer onderwerpen
: 901
: 1
Mobby
08 okt 2019, 15:36

T-Mobile Thuis | TV boxen | Weer beschikbaar!

« Ga naar bericht

De TV boxen van T-Mobile Thuis zijn per direct weer beschikbaar zijn. Het is dus weer mogelijk om een pakket af te sluiten met een extra box om op te nemen en live te pauzeren. https://www.t-...

  Nieuws van T-Mobile « Meer onderwerpen
: 504
: 1
Mobby
13 aug 2019, 18:36

Internet Europa / contractueel bedonderd

« Ga naar bericht

Goedemorgen, Vorig jaar wilde ik mijn contract verlengen (I300) aangezien ik deze al twee jaar daarvoor met alle tevredenheid had gehad, Na het verlengen bleken de voorwaarden gewijzigd te zijn ...

  Klacht over T-Mobile « Meer onderwerpen
: 4821
: 1
Ed
29 okt 2013, 11:48

geen mobiel netwerk in Italië gardameer

« Ga naar bericht

Geen netwerk verbinding. Augustus, Italië. wel het welkomst sms- je gehad bij binnenkomst.

  Storing « Meer onderwerpen
: 5386
: 1
dicuore
09 aug 2013, 07:51

T-Mobile verbetert bereik binnenshuis

« Ga naar bericht

T-Mobile verbetert bereik binnenshuis Nieuwsfeiten: Eerste fase ‘Samen Meer Bereiken’ in Amsterdam Zuid-Oost voltooid. Voorbereidingen nieuwe 4G-netwerk in deze regio afgerond. ...

  Nieuws van T-Mobile « Meer onderwerpen
: 4847
: 1
Mobby
04 aug 2013, 23:43

reparatie samsung galaxy s4

« Ga naar bericht

Al met al toch opgelost. Goed dat je volgehouden hebt!

  Klacht over T-Mobile « Meer onderwerpen
: 5358
: 4
Mobby
10 jul 2013, 12:02

nog steeds geen wa

« Ga naar bericht

ik heb nog steeds geen wa. gelukkig doet ie het wel met wifi, maar het zou fijn als het weer normaal werkt

  Storing « Meer onderwerpen
: 5057
: 1
saskiavhh
23 mei 2013, 10:31

storing t-mobile december

« Ga naar bericht

Op dit moment is er een storing bij t-mobile. Als u dit kunt bevestigen geef dan ook uw woonplaats op.

  Storing « Meer onderwerpen
: 6164
: 1
Mobby
23 dec 2012, 13:45

whatsapp storing december

« Ga naar bericht

Op dit moment is er een storing met whatsapp en ligt deze eruit.

  Storing « Meer onderwerpen
: 5780
: 1
Mobby
15 dec 2012, 23:58
Verwijs naar deze site
Plain Link: 
BBcode Link: 
HTML Link: 
T-Mobile Gebruikers Groep
BBcode: 
T-Mobile Gebruikers Groep
HTML: 
Tweet over deze site | Deel op Facebook | Deel op LinkedIn
STREAMEN VAN MUZIEK EN VIDEO NEEMT TOE BIJ ONBEPERKT MOBIEL INTERNET VIA 4G

Als er onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van 4G-internet, dan geeft de 4G smartphone-gebruiker in Nederland aan vooral meer muziek en video te zullen streamen (resp. 40 procent en 47 procent). Dat blijkt uit onderzoek van T-Mobile naar het gebruik van data via mobiel internet onder duizend 4G smartphone-gebruikers, klanten van alle operators in Nederland. Op dit moment verbruiken de meeste respondenten data op hun smartphone voor het ontvangen en versturen van berichten en het bekijken van social media als Facebook en Instagram (resp 78 procent en 70 procent). Ook het gebruik van navigatie is een dataverslinder (43 procent). Door verbetering van de kwaliteit van 4G in de afgelopen jaren, is daling van gebruik wifi buitenshuis zichtbaar.

Toekomstig gebruik
Kijkend naar het gebruik in de toekomst is het opvallend te zien dat veel respondenten hun smartphone denken in te gaan zetten voor identificatie, zoals paspoort en toegang (44 procent). Daarna volgt het aansturen van apparaten in en om huis zoals beveiliging en andere apparatuur (41 procent). Het bekijken van bewegende beelden waaronder tv, film en video (41 procent), shoppen (38 procent) en social media (30 procent) volgen daarop.

“De technologische ontwikkeling gaat zo snel, dat het een grote invloed heeft op het dataconsumptiegedrag van de consument. Meer en meer apparaten worden draadloos verbonden met het internet en de hoeveelheid data die wordt verbruikt neemt daardoor in rap tempo toe. De behoefte aan mobiliteit zal alleen maar verder toenemen. De uitkomsten van het onderzoek zijn overeenkomstig met het gedrag van onze eigen klanten. Het is aan ons als mobile operator die consument overal waar hij gaat zo goed mogelijk te faciliteren. Hoppen van wifi- naar wifi-spot is dan geen optie”, aldus Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt van T-Mobile. “Nu wij het beste 4G-netwerk in Nederland hebben uitgerold, is het voor ons zaak de consument te laten zien wat de eindeloze mogelijkheden daarvan zijn. Te beginnen met beperkingen op databundels op te heffen en datastress weg te nemen. Dat biedt ruimte voor de nieuwsgierigheid naar allerlei nieuwe toepassingen in de toekomst die door een derde van de respondenten wordt genoemd.”

4G versus wifi
Toegang tot het mobiele internet wordt gemiddeld zo’n nul tot drie uur per dag verkregen via 4G. Thuis wordt het meest gebruik gemaakt van mobiel internet via wifi (gemiddeld zo’n drie tot zes uur per dag). Buitenshuis schakelt men minder vaak over op wifi.

Ruim 60 procent van de respondenten geeft aan de afgelopen twee jaar meer tevreden te zijn over zijn 4G-verbinding. De tevredenheid over wifi gelijk is gebleven (53 procent) of minder is geworden (13 procent). Toch heeft de grotere tevredenheid over de 4G-verbinding geen invloed op het gebruik van mobiel internet in huis. De meerderheid van de respondenten (59 procent) schakelt thuis nog steeds over op wifi. Slechts 13 procent is dat in de afgelopen twee jaar minder vaak gaan doen.

Kostenbesparing
De voornaamste reden om van 4G over te schakelen op wifi is vanwege de kostenbesparing. De meerderheid (54 procent) van de respondenten geeft aan dat de databundel te klein is om alles te kunnen doen zonder extra kosten te maken. Als respondenten de beschikking hebben over een onbeperkt mobiel internet via 4G, geeft 42 procent van de respondenten aan geen wifi meer te gebruiken.

“Uit het onderzoek komt naar voren dat het automatisme en zorg om de kosten de belangrijkste redenen zijn om thuis voor wifi te kiezen. Buitenshuis is ten opzichte van 2 jaar geleden wel een verandering te zien, met name door de forse verbetering in kwaliteit van 4G, daling van de prijzen”, aldus Van Lammeren. “Daarnaast zien we ook dat consumenten zuinig blijven in datagebruik via hun smartphone. De helft van de respondenten geeft aan minder dan 75% van de bundel te gebruiken, een vijfde zelf minder dan 50%. Hieruit concluderen wij dat het met name de perceptie niet klopt en er onnodig datastress heerst. Als operator is het onze taak die datastress weg te nemen door flexibiliteit te bieden in de bundel en onverwachte kosten weg te nemen.”

Favoriete mobiele apparaat
Smartphones worden op dit moment het meest gebruikt, gevolgd door de tablet en laptop. Smart watches of andere wearables worden door de respondenten vooralsnog weinig gebruikt (2 procent). Op de vraag welk mobiele apparaat respondenten binnen nu en 2 jaar verwachten te gebruiken, is dat met name de slimme thermostaat (43 procent), een andere smart home-toepassing (37 procent) of een connected-auto (23 procent). Verrassend genoeg wordt de smart watch pas als vierde apparaat (22 procent) genoemd. Het gebruik van internettoepassingen in schoenen of kleding zien de respondenten niet echt voor zich.
Bron: T-Mobile
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.