obey-robots.txt
22 April 2019, 08:33
Navigatie
Ledenenquête
Tevreden met T-Mobile?

Ja
Ledenenquête: Tevreden met T-Mobile? Ja 26% [7 stemmen]
26% [7 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Tevreden met T-Mobile? Nee 74% [20 stemmen]
74% [20 stemmen]

Stemmen: 27
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 03 jun 2010
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
T-Mobile Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
T-MOBILE DEMONSTREERT VOOR HET EERST NARROWBAND-IOT IN NEDERLAND

“Deze techniek omvat al het goede van Low Power Wide Area technieken als SigFox and LoRa. Daarbij kan je denken aan lage hardware-kosten en laag stroomverbruik, maar wel met de voordelen van een industriestandaard zoals een betrouwbaar spectrum en universele toepasbaarheid”, aldus Richard Marijs, Technology Strateeg bij T-Mobile. “Deze techniek kan relatief simpel geactiveerd worden op ons T-Mobile netwerk, waarbij we naast 3G en 4G gebruikt maken van de 900MHz band. Wij kunnen hiermee in een zeer korte tijd NB-IoT landelijk activeren op zo’n 12 duizend antennes in Nederland.”

Oneindig veel toepassingen
Michiel Huisken, Manager Innovatie: “T-Mobile maakt gebruik van de strategische kennis van ons moederbedrijf Deutsche Telekom, die een uitgebreide ervaring met IoT-oplossingen in de automobielindustrie, de gezondheidszorg en industriële automatisering heeft. Het aantal toepassingsmogelijkheden van NB-IoT is oneindig en de gebruikskosten zijn relatief laag. Daarbij zit de waarde van IoT niet alleen in het verbinden van dingen via het internet. Ook het combineren van informatie uit verschillende sensoren in de industrie en logistiek heeft grote mogelijkheden voor het efficiënter inrichten van processen.”

Stoeptegels met parkeersensor
Een aansprekend voorbeeld van een IoT-toepassing zijn stoeptegels voorzien van een parkeersensor, ingebouwd op alle publieke parkeerplaatsen in een grote stad waarbij bezoekers eenvoudig via een app kunnen ziet waar een plekje vrij is. Tegelijk krijgt de gemeente informatie over het gebruik van parkeerplaatsen en kan hier beleid op afstemmen. En deze informatie kan ook weer gebruikt worden voor onderzoekers naar verkeersgedrag.

Co-creatie
T-Mobile wil het bouwen van toepassingen doen in co-creatie met klanten en andere geïnteresseerde marktpartijen. In de komende maanden organiseert de provider de zogenaamde Cook&Hack-sessies. Michiel Huisken: “Tijdens dit soort co-creatie sessies delen wij onze netwerkkennis en ontdekken we met marktpartijen wat IoT voor ons en onze klanten kan betekenen. Het doel is om eerst van elkaar te leren alvorens we iets gaan bouwen.”

 
Bron: T-Mobile
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

31 december 2014, 23:17
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer