obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van T-Mobile" posten.
 Onderwerp afdrukken
T-mobile: Bestaande klanten verdienen (geen) voordeel
Mobby
De bestreden reclame-uiting
Het betreft het inloggedeelte van dewebsite [10% korting op eerste aankoop tot 01-12-20 met code: FIVERRAUTUMN10]" rel="nofollow" target="_blank"> website www.t-mobile.nl waar staat: “Bestaande klanten verdienen voordeel. Direct voordeel in de T-Mobile Online Shop”.

De klacht
Onder de mededeling op de inlogpagina “Bestaande klanten verdienen voordeel” is de iPhone 4 afgebeeld. Blijkens de berekeningen op de website moeten nieuwe klanten voor dit toestel € 99,95 plus € 30 aansluitkosten betalen, terwijl bestaande klanten geen aansluitkosten, maar wel € 149,95 moeten betalen voor dit toestel. Dit is in strijd met de bewering dat bestaande klanten voordeel verdienen.

Het verweer
De klacht heeft betrekking op een zinsnede die adverteerder in het verleden heeft gebruikt bij acties die bestaande klanten voordeel gaven ten opzichte van nieuwe klanten. Dit voordeel voor bestaande klanten is, in ieder geval voor de iPhone 4, komen te vervallen. De zinsnede wordt niet meer door adverteerder gebruikt. Uit de door klaagster overgelegde afbeelding “volgt deze zinsnede dan ook niet, noch komt deze voor op het inloggedeelte van de website”. De klacht dient te worden afgewezen.

Het oordeel van de Commissie
In tegenstelling tot hetgeen adverteerder in haar verweer heeft aangevoerd, blijkt uit de door klaagster overgelegde afdruk dat op de inlogpagina op t-mobile.nl, boven de afbeelding van de iPhone 4 16GB in witte en in zwarte uitvoering, de zinsnede “Bestaande klanten verdienen voordeel” is gebruikt. Vast is komen te staan dat met deze zinsnede wordt gedoeld op voordeel dat bestaande klanten genieten ten opzichte van nieuwe klanten. Eveneens is komen vast te staan, dat dit voordeel niet geldt voor de in de uiting afgebeelde iPhone 4, waarvan de door bestaande klanten te betalen prijs hoger is dan die voor nieuwe klanten.

Gelet op het vorenstaande gaat de bestreden uiting gepaard met onjuiste informatie als bedoeld in artikel 8.2 aanhef van de Nederlandse Reclame Code (NRC). Nu de gemiddelde consument door de uiting ertoe gebracht kan worden een besluit over een transactie te nemen dat hij anders niet had genomen, acht de Commissie de bestreden uiting misleidend en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC.

De beslissing
Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de reclame-uiting in strijd met het bepaalde in artikel 7 NRC. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Bron: Stichting Reclame Code
Mobby
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'T-mobile: Bestaande klanten verdienen (geen) voordeel', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
T-Mobile storing, veroorzaakt door softwareproblemen Storing : 1 16 dec 2019
T-Mobile Thuis | TV boxen | niet meer beschikbaarbaar! Nieuws van T-Mobile : 1 08 okt 2019
T-Mobile Thuis | TV boxen | Weer beschikbaar! Nieuws van T-Mobile : 1 13 aug 2019
geen mobiel netwerk in Italië gardameer Storing : 1 09 aug 2013
T-Mobile verbetert bereik binnenshuis Nieuws van T-Mobile : 1 04 aug 2013