obey-robots.txt
20 April 2019, 04:33
Navigatie
Ledenenquête
Tevreden met T-Mobile?

Ja
Ledenenquête: Tevreden met T-Mobile? Ja 26% [7 stemmen]
26% [7 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Tevreden met T-Mobile? Nee 74% [20 stemmen]
74% [20 stemmen]

Stemmen: 27
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 03 jun 2010
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
T-Mobile Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Een ieder mag hier "Nieuws van T-Mobile" posten.
 Onderwerp afdrukken

T-mobile: Bestaande klanten verdienen (geen) voordeel

Mobby
De bestreden reclame-uiting
Het betreft het inloggedeelte van de website www.t-mobile.nl waar staat: “Bestaande klanten verdienen voordeel. Direct voordeel in de T-Mobile Online Shop”.

De klacht
Onder de mededeling op de inlogpagina “Bestaande klanten verdienen voordeel” is de iPhone 4 afgebeeld. Blijkens de berekeningen op de website moeten nieuwe klanten voor dit toestel € 99,95 plus € 30 aansluitkosten betalen, terwijl bestaande klanten geen aansluitkosten, maar wel € 149,95 moeten betalen voor dit toestel. Dit is in strijd met de bewering dat bestaande klanten voordeel verdienen.

Het verweer
De klacht heeft betrekking op een zinsnede die adverteerder in het verleden heeft gebruikt bij acties die bestaande klanten voordeel gaven ten opzichte van nieuwe klanten. Dit voordeel voor bestaande klanten is, in ieder geval voor de iPhone 4, komen te vervallen. De zinsnede wordt niet meer door adverteerder gebruikt. Uit de door klaagster overgelegde afbeelding “volgt deze zinsnede dan ook niet, noch komt deze voor op het inloggedeelte van de website”. De klacht dient te worden afgewezen.

Het oordeel van de Commissie
In tegenstelling tot hetgeen adverteerder in haar verweer heeft aangevoerd, blijkt uit de door klaagster overgelegde afdruk dat op de inlogpagina op t-mobile.nl, boven de afbeelding van de iPhone 4 16GB in witte en in zwarte uitvoering, de zinsnede “Bestaande klanten verdienen voordeel” is gebruikt. Vast is komen te staan dat met deze zinsnede wordt gedoeld op voordeel dat bestaande klanten genieten ten opzichte van nieuwe klanten. Eveneens is komen vast te staan, dat dit voordeel niet geldt voor de in de uiting afgebeelde iPhone 4, waarvan de door bestaande klanten te betalen prijs hoger is dan die voor nieuwe klanten.

Gelet op het vorenstaande gaat de bestreden uiting gepaard met onjuiste informatie als bedoeld in artikel 8.2 aanhef van de Nederlandse Reclame Code (NRC). Nu de gemiddelde consument door de uiting ertoe gebracht kan worden een besluit over een transactie te nemen dat hij anders niet had genomen, acht de Commissie de bestreden uiting misleidend en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC.

De beslissing
Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de reclame-uiting in strijd met het bepaalde in artikel 7 NRC. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Bron: Stichting Reclame Code
Mobby

Alice, CaiWay, Glasvezel, Kabel, KPN, Online, Stipte, T-Mobile, Tele2, Telfort, UPC, VodaFone, XS4ALL, ZeeLandNet, Ziggo. Laatste berichten overzicht alle Gebruikers Forums.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'T-mobile: Bestaande klanten verdienen (geen) voordeel', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
geen mobiel netwerk in Italië gardameer Storing 1 09 augustus 2013, 07:51
T-Mobile verbetert bereik binnenshuis Nieuws van T-Mobile 1 04 augustus 2013, 23:43
nog steeds geen wa Storing 1 23 mei 2013, 10:31
storing t-mobile december Storing 1 23 december 2012, 13:45
storing t-mobile Storing 1 01 december 2012, 00:22
Goedenacht bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

31 december 2014, 23:17
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer